Witam
Ponieważ jest tu mój pierwszy post serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Użytkowników tego forum
Mam następujące pytanie - wielu fachowców a także literatura podaje aby włączanie gramofonu było według kolejności - najpierw gramofon a potem wzmacniacz ,wyłączanie natomiast w kolejności odwrotnej ,czy jest to żelazna zasada ? ,czy nie przestrzegając tego można uszkodzić sprzęt .Obecnie wielu producentów (Pro-Ject ,Rega) produkuje gramofony bez wyłączników krańcowych ,aby zatrzymać talerz trzeba wyłączyć gramofon trochę to kłopotliwe szczególnie przy zmianie płyty tak włączać i wyłączać wszystkie urządzenia na dodatek w określonej kolejności - stąd moje pytanie
włączanie i wyłączanie gramofonu
-
Cześć!
Jeżeli masz gramofon z "power"/ sieć" to pewnie jest tak jak piszesz...
Najlepiej jest mieć podpięty gram do gniazda we wzmaku (dobrze jezeli wzmak takowe gniazda ma)
Włączając wzmacniacz masz włączony gramofon!
Ja niestety nie mam gramofonu z przyciskiem "power"; naciskając "start"- wszystko gra!
Jeżeli masz gramofon z "power"/ sieć" to pewnie jest tak jak piszesz...
Najlepiej jest mieć podpięty gram do gniazda we wzmaku (dobrze jezeli wzmak takowe gniazda ma)
Włączając wzmacniacz masz włączony gramofon!
Ja niestety nie mam gramofonu z przyciskiem "power"; naciskając "start"- wszystko gra!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bez różnicy. Serio.przemko77 pisze:czy jest to żelazna zasada ?
Zależy od sprzętu, ale w dzisiejszych czasach raczej nie.przemko77 pisze:czy nie przestrzegając tego można uszkodzić sprzęt
To czy gramofon nie ma bądź ma włącznik/wyłącznik sieciowy nie ma tutaj żadnego znaczenia.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum