Choćby: https://www.thakker.eu/en/replacement-s ... us/a-5573/
Usłyszysz różnicę. Gwarantuję

PS. Sprytnie to przemyślałeś. Wnętrze na biało do ciemnych elementów wieży i jasny gramofon na ciemny blat

Tak wygląda całe moje studio audio-wizualne.
Kolega już chciał się rozglądać za inną wkładką zanim usłyszał XL-15, jest świeży w temacie, zamontował mu ją "naprawca" gramofonowy.
Nie 2, a 2,5 bo jest tam dodatkowy wzmacniacz w jednej, a w drugiej dodatkowy magnetofon ( żeby całkowicie wypełniała wnękę ), a poza tym mam do niej ogromny sentyment , bo w latach 90 kupiłem ją na flomarku w Niemczech. Resztę dokupiłem już tutaj, z biegiem czasu.
Problem w tym, że to może się spodobać na tej igle tylko jeśli nie będzie miał porównania z czymkolwiek. Jasne, że XL-45 z jakimś sympatycznym JICO gra lepiej ale wraz z wkładką to robi bardziej konkretne koszty. Ta igła to nieporozumienie i jako absolutny starter powinien tam być eliptyk. Wtedy to zagra. I wtedy ew. można myśleć o kolejnym ruchu zakupowym. Oczywiście, że to tylko moje własne zdanie
Pewnie tak. Sorry.
No i niewygodny ale wartościowy headshell na pokładziemcemsi pisze: ↑09 wrz 2019, 21:46Ot taki podręczny gramek do słuchania przy komputerze - do niego też podłączony, okazjonalnie więc do vinylripów sie nada.
Polecam plugin foo_record do Foobara2000 co umozliwia odtwarzanie z wejścia liniowego.
Nie wiem czy Niemiec płakał jak sprzedawał ale do pakowania to sie średnio przyłożył. Na zarzut o uszkodzonej w transporcie pokrywie stwierdził przeinteligentnie , że dodał (0.25m2 - moja uwaga)sporo folii bąbelkowej i dał 20€ za wysyłkę![]()
Z oryginalnej pokrywy wyłamało zawias + spękał obszar z akrylu ale jak wiekszośc tu uważa to PS-P7X wygląda w niej jak robot kuchenny. Firma Atic wykonała cos takiego jak na załączonym obrazku i jest przyzwoicie.
Wymagał troche konserwacji - viewtopic.php?f=64&t=14015 wskutek zapieczonej zębatki która porusza windą i powrotem ramienia. Po za tym cała reszta absolutnie do przyjęcia.
DSC_1642AA.jpg