z nowych rzeczy słuchałem Izraela i Maanam (debiuty). Perfect też dla mnie zupełną nowością jest - choć na wrzuconej kilka dni temu składance była ich "Autobiografia", która mi się spodobała.
Gdzie Cię ten ojciec wychowywał ?
Na wyspie bezludnej ? Nie było w domu radia ?
Wiesz Cracker... co "Autobiografia" To autobiografia.
Każdy pisze swoją
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Gdzie Cię ten ojciec wychowywał ?
Na wyspie bezludnej ? Nie było w domu radia ?
Nie wiem. Kiedyś się nie interesowałem tak muzyką jak teraz. Wiem, że ojciec przestał kupować płyty około 1990-1991 roku (jak ja się urodziłem lub coś około tego). Kupował CD czasem (głównie Beatlesi wydawani przez Selles). Nie pamiętam czy kiedyś słuchał przy mnie płyt. Pamiętam, że zawsze były. A radio w domu jest - mama zawsze słucha radia rano. Nie lubię go.
Fairport convention praktycznie nie istnieje bez Sandy Denny, tutaj na szczęście jest do tego dobry master z TML jedna z ost. plyt Sandy przed śmiercią
Załączniki
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Playlista na dzisiaj. Najpierw małe śniadanie i Stonesi a potem reszta. Poszczęściło mi się ze 2 lata temu i dostałem tego Jethro Tull'a za darmo - jak dla mnie VG choć na stronie A sporo pyknięć. Ważne, że nie przeskakuje. A Bank mam razy dwa, egzemplarz w lepszym i gorszym stanie.