Zeroqll pisze: ↑01 wrz 2019, 23:15
Myszor pisze: ↑01 wrz 2019, 20:54
Karol uwielbia swojego staxa więc coś w tym musi być skoro obaj chwalicie.
Podobno nigdy go nie sprzeda
Niestety moj budżet nie dźwignął zakupu 3 gramofonów tego lata i jak wiesz musiałem się jednego zestawu pozbyć dosłownie kilka dni temu.
Generalnie nie wykluczam jednak, że w przyszłości sięgnę jeszcze po to ramię.
Mnie abstrahując od wspaniałego designu (bo to oczywiście kwestia gustu) bardzo podobała się jego ogromna uniwersalność, o której wspomniał Pawelec. Wymienne rurki o różnej wadze, ekstra ciężarek z tyłu pozwalają masę efektywną regulować gdzieś w przedziale 13-23g, a może i jeszcze dalej. No i jedno, to samo ramię można do tego przerobić tanio na 12 cali, co czyni je mocno rozwojowym.
Nowemu właścicielowi powiesiliśmy na nim jego Nagaokę MP-110 i był mocno zdziwiony, bo okazało się, że po raz pierwszy ta wkładka zagrała tak dobrze (110 jest twarda także dobrze jej robi już te standardowe 16g ME) - pojawił się fajny punktowy i odpowiedno mocny bas, poprawiła sie średnica, a i góra była znacznie bardziej otwarta i precyzyjna.
Mi bardzo podobało się jak Stax zgrywał się z Luxem 441, na którym pasowało mi dużo bardziej od SME 3009 II - i pod kątem ergonomii i brzmienia.
Ja również w każdym razie mocno to ramię polecam, bardzo przyjemnie się go używa, fajnie wygląda i znakomicie gra.