Co do Pioneer to według mnie drogo.... No ale w dzisiejszych czasach tanie są podobno tylko konie w Janowie.....

Tanio nie jest, ale z drugiej strony, wygląda na ładny egzemplarz. Dla kogoś, kto rozgląda się za nowym, taki stan jest niewątpliwym atutem. Pytaniem oczywiście co kryje się pod sformułowaniem "pełny przegląd", bo jak zwykle może to być wszystko i jednocześnie nic. Wkładka to chyba bardziej Goldring niż Grado (ale ja się nie znam). Ja to bym się nieco potargował, a z pozostałego budżetu kupił jakąś fajną wkładkę. Ewentualnie, na początek, samą igłę, a jak winyl się spodoba to będziesz mógł szukać wkładki. Jeśli nie masz daleko do Legnicy to umów się na odbiór osobisty i sam przekonaj się czy warto
To weź od Olszy, bo to będzie pewniak. Igłę kupisz, a jak przygoda z winylami Cie wciągnie to sprzedasz go bez straty.
Zależy gdzie jesteś. Ja się zaopatruję w Warszawie na ogół. Wokół Uniwerku (kampus główny) jest sporo fajnych sklepów z płytami (nie tylko winyle mają) i Empik. Niedaleko też są Złote Tarasy. Polecam przeglądać działy z tanimi płytami w sklepach - czasem się trafi coś fajnego za jakieś 10 zł.
Wspomniany amplituner Onkyo TX-8150 ma wg mnie bardzo słabe wbudowane pre gramofonowe, miałem ten model i po prostu nie dało się słuchać, płasko, sucho, bez dynamiki, ale już po podpięciu nawet budżetowego pre było o niebo lepiej.msocha pisze: ↑18 lip 2019, 10:02Piszę tu jako laik. Mam Onkyo TX-8150 i kolumny podstawkowe Wharfedale Diamond 220. Mam niezłą kolekcję płyt CD. Jednak od jakiegoś czasu marzy mi się gramofon. Już miałem brać do mojego "zestawiku" AT-LP120 ale po lekturze paru wątków na Waszym forum zwątpiłem. Może macie dla mnie jakieś podpowiedzi? Budżet to 1500 zł.
ja głównie kupuję w www.fan.pl
I tak właśnie zrobię. Gdzie się wpina ten pre? Bo chyba nie do phono?Rekiniasty pisze: ↑24 lip 2019, 22:57
Wspomniany amplituner Onkyo TX-8150 ma wg mnie bardzo słabe wbudowane pre gramofonowe, miałem ten model i po prostu nie dało się słuchać, płasko, sucho, bez dynamiki, ale już po podpięciu nawet budżetowego pre było o niebo lepiej.
Jeżeli kolega chce w pełni cieszyć ucho winylami to polecam jednak zakup zewnętrznego pre![]()