Nazywam się Krystian i mieszkam we Wrocławiu.
W muzyce cenię sobie przede wszystkim... muzykę... sprzęt traktuję jako medium i nie przywiązuję doń nadzwyczajnej uwagi. Nie jestem też ignorantem i staram się, by wszystko było w miarę możliwości ustawione, konserwowane i wykorzystywane zgodnie z przeznaczeniem. Ta uniwersalna zasada tyczy się oczywiście każdej dziedziny mojego życia.
Muzyka jako taka towarzyszy mi od wielu lat, pamiętam czasy szkoły podstawowej i zjechane od słuchania kasety Iron Maiden i pirackie płyty Marylina Mansona od "ruskich". Potem epizody w różnych zespołach rockowo-metalowych (matematyka, hemoglobina... taka sytuacja). Teraz rodzina, praca, mało czasu... gitara sprzedana a muzyczne przyjaźnie zakończone w miej lub bardziej burzliwy sposób.
Kilka lat temu postanowiłem zakupić coś, z czym wcześniej styczności nie miałem (żadnej). Gramofon, a raczej "gramofon" - Denon DP-29F. Kupiłem kilka płyt, kilka dostałem i jakoś to się kręciło podłączone pod mini-wieżę Samsunga. Nowa pasja szła w parze z inną - miłością do starych rzeczy, antyków, techniki z czasów dawnych. I tak jak na co dzień robię zdjęcia starymi analogowymi aparatami, tak i poczułem radość z kręcenia czarnych krążków. W przeciągu kilku miesięcy sukcesywnie restrukturyzowałem swój zestaw audio z małymi sukcesami i porażkami. Tak oto doszedłem do momentu, w którym sprzęt który posiadam, który pewnie większość nazwała by skromnym - zapewnia mi odpowiednią transmisję emocji i mogę skupić się na powiększaniu swojej płytoteki, by później jej słuchać przy kieliszku białego wina - ze swoją partnerką lub bez (w zależności od gatunku).
No dobra, a czego ten Krystian słucha? Można by to zilustrować wymieniając kilku kluczowych wykonawców z rzeczonych gatunków muzycznych:
My Dying Bride
Mayhem
Iron Maiden
Sisters of Mercy
Jimi Hendrix
Michael Jackson
Louis Armstrong
Dave Brubeck
Marvin Gaye
Diana Krall
J.S. Bach
Można by rzec, że smak pomiędzy winem, whisky a formaliną:) Jest trochę kilku gatunków, których nie preferuję (szczególnie hip hop, techno inne o DR poniżej 7

Także, zmierzając ku końcowi - jeszcze raz wszystkim ciepłe: dzień dobry i miłego dnia:)