Czy i jaką wkładkę MC-LO można z powodzeniem powiesić na Dualu 721?
Pytam, bo zastanawiam się nad alternatywą dla mojej V15, no i w końcu bym sprawdził czy sekcja MC w nudzie działa

Mnie to nie dziwi. Kwestia wkładki raczej.winylowy_luke pisze: ↑22 lip 2019, 13:00Bas jednak jest słabszy znacznie niż w Shure, zastanawiam się czy po prostu mój Denon tak ma czy może to coś z moją nudą jest nie tak.
Miałem okazje jakiś czas temu słuchać tego Denona i porównywać (nie bezpośrednio a z pamięci) z również posiadaną V15. Też miałem obawy co do basu i generalnie "impaktu" jako takiego.winylowy_luke pisze: ↑22 lip 2019, 13:00Bas jednak jest słabszy znacznie niż w Shure, zastanawiam się czy po prostu mój Denon tak ma czy może to coś z moją nudą jest nie tak.
winylowy_luke pisze: ↑22 lip 2019, 13:00Bas jednak jest słabszy znacznie niż w Shure, zastanawiam się czy po prostu mój Denon tak ma czy może to coś z moją nudą jest nie tak.
Też obserwacją @winylowego nie jestem zdziwiony.
No to u mnie w systemie wręcz odwrotnie - Shure w końcu to bardzo równo grająca wkładka, znana ze swojej neutralności.
Koniec świata....winylowy_luke pisze: ↑22 lip 2019, 13:51Shure w końcu to bardzo równo grająca wkładka, znana ze swojej neutralności.
oho
Przede wszystkim Nuda MM i Nuda MC to dwa inne PRE (nie tylko w kwestii możliwości parametryzacji wejść ...
Typowa DenonMCwatość ...
Gdzie Szczur jest znany z neutralności?
Ok, z tym mogę się zgodzić, jak przyjmiemy jakieś ok. 65kwinylowy_luke pisze: ↑22 lip 2019, 13:57Może inaczej, ma dość wyrównane pasmo przenoszenia, jeszcze jak się dobierze odpowiednie obciążenie.