I na tym polega problem.
Tu nie ma prostego klucza

Poczytaj ten duży wątek jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś: viewtopic.php?f=28&t=396
Porównywałem dawno temu amerykańskie "Animals" ze szwedzkim i również płyta z północy wypadła cienko.
I na tym polega problem.
Porównywałem dawno temu amerykańskie "Animals" ze szwedzkim i również płyta z północy wypadła cienko.
Przeczytane od deski do deski - jest korzyść
Prośba o rozkodowanie tego skrótu "issue "
udało sie z takim numerem SHVL-814 A-4 HTM to chyba nie 1 press ale gra wybornie 1975 UK
No niby to miało być tłoczone w Japan na rynek Pilipiński - ( Sprzedawca: "...no to jak jak z USA na Kanada..." uwierzyłem.. )
http://www.pinkfloydarchives.com/DPhiLPPF.htm#GDS1Release Information: Manufactured in the Philippines by Blackgold Records Corp undewr license by CBS / Sony Inc. (Tokyo, Japan).
Znalazłem - w ramach ćwiczenia:
Mam z 8 sztuk wczesnych łącznie z 1wszym nacięciem i różnic wielkich w brzmieniu nie słyszę, wagowo już owszem jest różnie co wydanie choć nie ma w przypadku Wish tendencji że im późniejsze tym mniej waży jak przy macierzystym labelu Harvest, jest podobnie jak na Ścianie, system zaburza Animals bo tam 1wsze jest grube dość ale zdaję sobie sprawę że to kwestia prasy i nie było wspólnego mianownika w procesie produkcyjnym- kryzys naftowy i musieli oszczędzać