Mini monitorki bdb grajace.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Jak w temacie. Poszukuje malensw potrafiacych zagrac bdb. Cos co nie bedzie wieksze i gorsze od Canton GX... a najlepiej jak bedzie gralo lepiej, choc te Cantony i tak bardzo zaskakuja na plus.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Budżet bez granic?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Powiedzmy ze do 500 zl. Najwazniejsze by byly extremalnie male ale z duzym dzwiekiem. Docelowo maja byc zamontowane na oparciu bujanego fotela. Ot taki moj kaprys.
-
I Ty masz zamiar siedzieć w tym fotelu czy co? Jeśli tak to rzeczywiście jakiś dziwny kaprys...Robert007Lenert pisze: Docelowo maja byc zamontowane na oparciu bujanego fotela. Ot taki moj kaprys.
Do słuchania z bliska używa się tzw. monitorów bliskiego pola. To głośniki( najczęściej aktywne ) stosowane raczej w studiach nagraniowych, i drogie.
Poszukaj tutaj http://www.sklep-muzyczny.com.pl/pl/c/M ... o-Pola/922
PS. Wiem z autopsji że słuchanie z nosem w głośnikach nie należy do przyjemności, więc może lepiej zainwestuj w słuchawki.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Re: Mini monitorki bdb grajace.
Mam niezle otwarte sluchawki 1 pare i 2 pary takich sobie zamknietych. Mam tez te Cantony GX, ktore sa zamontowane w uchwytach na obrzezach sofy. Moje zycie to muzyka i w sensie zawodowym i jako pasja. Oczywiscie to wszystko /te malenstwa/ to takie moje karysy , bo podstawowy sprzet do sluchania to niezle monitory Tannoy i chwilowo schowane duze podlogowce / graja do bani to schowalem do czasu az kolega elektro-akustyk znajdzie czas i je poprawi/. Poprostu leniwy jestem i kocham sie bujac na tym fotelu, lub wylegiwac na sofie
a wtedy dzwiek z podstawowych glosnikow dociera ze zlego miejsca. Problem sofy juz rozwiazalem...pora na fotel. Nie zawsze mam ochote zakladac sluchawki stad taki pomysl.
Ps. Aktywne sa zbyt ciezkie do montowania w oparciu fotela. Jak nie znajde malych Braunow / sa takie stare mini z lat 70-tych/ badz czegos mi nie doradzicie, to kupie kolejna pare Cantonow z uchwytami kulowymi. Ale , ze lubie miec roznie brzmiace zestawy Cantony zostawiam jako ostatecznosc, choc brzmia zadowalajaco.

Ps. Aktywne sa zbyt ciezkie do montowania w oparciu fotela. Jak nie znajde malych Braunow / sa takie stare mini z lat 70-tych/ badz czegos mi nie doradzicie, to kupie kolejna pare Cantonow z uchwytami kulowymi. Ale , ze lubie miec roznie brzmiace zestawy Cantony zostawiam jako ostatecznosc, choc brzmia zadowalajaco.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Cantony Plus GX mają 13x20x13 centymetrów, także rozmiarowo jest to liga głośniczków komputerowych (prawie że) 

Jaki model?Robert007Lenert pisze:i chwilowo schowane duze podlogowce / graja do bani to schowalem do czasu az kolega elektro-akustyk znajdzie czas i je poprawi/.

Jaki model?Robert007Lenert pisze:Jak nie znajde malych Braunow / sa takie stare mini z lat 70-tych/

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Te malenstwa to BRAUN OUTPUT COMPACT. Mialem okazje ich posluchac i faktycznie zadziwiaja jak na swoje rozmiary, podobnie zreszta jak Cantony GX.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Aaa tak, kojarzę model. Rzadko się u nas trafia, ale był nawet ostatnio: http://allegro.pl/niesamowite-monitorki ... 46909.html
Zapytaj gościa, może jeszcze je ma.
A podłogówki widocznie wstydliwe, więc nie będę drążył tematu
Zapytaj gościa, może jeszcze je ma.
A podłogówki widocznie wstydliwe, więc nie będę drążył tematu

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Moze i wstydliwe, bo kiedys nieopatrznie kupilem bez posluchania. To Technics SB-M500 .
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Odgrzewam temat, bo nie mam juz ochoty na kolejne Cantony GX plus ani na Cantony S plus.... a tych malenkich Barunow nijak wypatrzyc nie moge. Kto moze polecic jakies malenstwa zaskakujace moca i brzmieniem?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Powiedz tylko czy nadal chodzi o coś na oparcie do fotela czy już szukasz normalnych monitorów?
Jeśli tak to niech to będą choćby większe Cantony czy Brauny
Jeśli tak to niech to będą choćby większe Cantony czy Brauny

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
No niestety musza byc nie wieksze od Canton GX. Nadal chodzi o oparcie fotela. Canton GX mam zamontowane nad sofa, Tannoy M1 robia za normalne do odsluchu.... podlogowce Technicsa nareszcie sprzedalem. Poprostu musza byc male, bo najnormalniej brakuje mi juz miejsca /piec wpietych gramofonow, magnetofon stacjonarny, magnetofon przenosny, cd stacjonarne , dwa cd przenosne, dwa ampli, jeden wzmacniacz...1/2 tony winyli...tona cd i pewnie z ze 100kg kaset... do tego jakies stare radyjko i inne malenstwa no i moj sprzet estradowy/ Mimo, ze mam raczej duze mieszkanie to i tak zaczyna sie problem z miejscem.
- Winters
http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsive_hoarding ???Robert007Lenert pisze:No niestety musza byc nie wieksze od Canton GX. Nadal chodzi o oparcie fotela. Canton GX mam zamontowane nad sofa, Tannoy M1 robia za normalne do odsluchu.... podlogowce Technicsa nareszcie sprzedalem. Poprostu musza byc male, bo najnormalniej brakuje mi juz miejsca /piec wpietych gramofonow, magnetofon stacjonarny, magnetofon przenosny, cd stacjonarne , dwa cd przenosne, dwa ampli, jeden wzmacniacz...1/2 tony winyli...tona cd i pewnie z ze 100kg kaset... do tego jakies stare radyjko i inne malenstwa no i moj sprzet estradowy/ Mimo, ze mam raczej duze mieszkanie to i tak zaczyna sie problem z miejscem.

DIOMEDES KATO
- Robert007Lenert
- Kontakt:
No to Winters pojechales
Bajzlu to ja nie mam..raczej pedantyczny jestem 

- Robert007Lenert
- Kontakt:
Mysle troche o JBL Control One, ale nigdy ich nie slyszalem w normalnym pokoju.