Sprzedam gramofon Sony PS-X4
- kriss
- Gramofon: Sony PS-X50
Sprzedam gramofon Sony PS-X4
Sprzedam gramofon Sony PS-X4. Używałem go przez ostatnie 2 lata.
Wizualnie uważam, że jest bardzo dobrze, zadbany egzemplarz.
Bez obić, rys i w żaden sposób nie zajechany.
Pokrywa bez znaczących rys w mojej ocenie nie wymaga dalszej polerki. Zawiasy sprawne, regulacja nóżek tez.
Resztę myślę że w miarę widać na zdjęciach.
Technicznie wszystko jest w porządku. Działa tak jak powinno działać w sprawnym gramofonie. Szybko stabilizuje i idealnie trzyma obroty. Nie ma żadnych wad ukrytych.
Winda podnoszenia ramienia działa bardzo dobrze, osobiście wymieniałem w niej olej a cały proces wymiany udokumentowałem na łamach naszego forum w formie mini poradnika
Od tamtej pory winda opuszcza się powoli i tak jak powinna.
W gramofonie wymieniłem również żarówkę stroboskopu ponieważ zaczynała lekko migać.
W zestawie z gramofonem:
- Całkiem spoko wkładka Sony XL25 z oryginalną igłą o nieznanym przebiegu, według mojej oceny igła jest ok, gra normalnie i na start można posłuchać.
- Oryginalna dodatkowa przeciwwaga.
- gumowy "amortyzatorek" do pokrywy, jako zapas.
- Kompletna instrukcja obsługi, stara i pożółkła, więc obstawiam że też oryginalna. Widoczna data 1977r.
Cena 1200zł.
Możliwa opcja kupna bez wkładki 1000zł.
Mile widziany odbiór osobisty. Zapraszam do Kobyłki koło Warszawy, ewentualnie Warszawa w dni pracujące, ale tam już bez możliwości odsłuchu rzecz jasna.
Wysyłka teoretycznie możliwa, chociaż wolał bym tego uniknąć.
Dla chętnego forumowicza mogę sprzedać półkę izolującą, którą skroiłem pod X czwórkę.
Podwójna klejona płyta MDF 18mm+ fornir naturalny+ 6 warstw lakieru na zewnętrznych powierzchniach. Od dołu 2 warstwy dla zabezpieczenia forniru.
Żeby była jasność oferuję samą "dechę" bez kolców widocznych na zdjęciach. Kolce są przyklejone na taśmę i zostaną zdjęte.
Cena 50 zł, nie do końca pokrywa koszt samych materiałów. Więc jak ktoś potrzebuje to myślę że warto.
Wizualnie uważam, że jest bardzo dobrze, zadbany egzemplarz.
Bez obić, rys i w żaden sposób nie zajechany.
Pokrywa bez znaczących rys w mojej ocenie nie wymaga dalszej polerki. Zawiasy sprawne, regulacja nóżek tez.
Resztę myślę że w miarę widać na zdjęciach.
Technicznie wszystko jest w porządku. Działa tak jak powinno działać w sprawnym gramofonie. Szybko stabilizuje i idealnie trzyma obroty. Nie ma żadnych wad ukrytych.
Winda podnoszenia ramienia działa bardzo dobrze, osobiście wymieniałem w niej olej a cały proces wymiany udokumentowałem na łamach naszego forum w formie mini poradnika
Od tamtej pory winda opuszcza się powoli i tak jak powinna.
W gramofonie wymieniłem również żarówkę stroboskopu ponieważ zaczynała lekko migać.
W zestawie z gramofonem:
- Całkiem spoko wkładka Sony XL25 z oryginalną igłą o nieznanym przebiegu, według mojej oceny igła jest ok, gra normalnie i na start można posłuchać.
- Oryginalna dodatkowa przeciwwaga.
- gumowy "amortyzatorek" do pokrywy, jako zapas.
- Kompletna instrukcja obsługi, stara i pożółkła, więc obstawiam że też oryginalna. Widoczna data 1977r.
Cena 1200zł.
Możliwa opcja kupna bez wkładki 1000zł.
Mile widziany odbiór osobisty. Zapraszam do Kobyłki koło Warszawy, ewentualnie Warszawa w dni pracujące, ale tam już bez możliwości odsłuchu rzecz jasna.
Wysyłka teoretycznie możliwa, chociaż wolał bym tego uniknąć.
Dla chętnego forumowicza mogę sprzedać półkę izolującą, którą skroiłem pod X czwórkę.
Podwójna klejona płyta MDF 18mm+ fornir naturalny+ 6 warstw lakieru na zewnętrznych powierzchniach. Od dołu 2 warstwy dla zabezpieczenia forniru.
Żeby była jasność oferuję samą "dechę" bez kolców widocznych na zdjęciach. Kolce są przyklejone na taśmę i zostaną zdjęte.
Cena 50 zł, nie do końca pokrywa koszt samych materiałów. Więc jak ktoś potrzebuje to myślę że warto.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2019, 16:55 przez kriss, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Gramofon: SONY PS-X4
Re: Gramofon Sony PS-X4
Jestem zainteresowany wstępnie zakupem bez wkładki i headshella jeśli jest taka możliwość ?
Prawdopodobnie odbiór osobisty ale muszę ustalić z głową rodziny czy pozwoli jechać do Warszawy
Prawdopodobnie odbiór osobisty ale muszę ustalić z głową rodziny czy pozwoli jechać do Warszawy

Mój skromny zestaw początkującego to VINCENT SV-227MK / TEUFEL CONNECTOR / HK DVD 22 , SCHIIT MANI , SONY PS-X4 + XL25 / Ortofon 2M RED , ARCUS TL 160 + DiY 2 way w strzępach
- kriss
Re: Gramofon Sony PS-X4
@Ivan szczerze to niechętnie. Dla mnie to trochę bez sensu. Równie dobrze sam możesz dalej odsprzedać tego headshella , jeżeli go nie chcesz. Jednak jeżeli bardzo się upierasz i będziesz zdecydowany to możemy spróbować się jakoś dogadać. Ale proszę o informację jak będziesz pewien. Jakby co zapraszam na priv.
Co do do miejsca odbioru , to zaraz to sprostuję w ogłoszeniu, bo faktycznie nie mieszkam w Warszawie, ale jestem tam każdego dnia pracującego.
Co do do miejsca odbioru , to zaraz to sprostuję w ogłoszeniu, bo faktycznie nie mieszkam w Warszawie, ale jestem tam każdego dnia pracującego.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Sprzedam gramofon Sony PS-X4
A nie chcesz sobie tego koszyka po prostu zachować kriss? Nie przyda się? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kriss
Właśnie to rozważyłem Wojtku na spokojnie.
Kolega troszkę mnie wziął z partyzanta z taka propozycją.
@Ivan jakby co to może być po Twojemu, bez wkładki i koszyka.
Kolega troszkę mnie wziął z partyzanta z taka propozycją.
@Ivan jakby co to może być po Twojemu, bez wkładki i koszyka.
-
Heh jednak będzie komplecik po przekonaniu przez kolegę @Regsoft w innym wątku gdzie wspomniałem o tej ofercie. Ma luba dała się namówić na wyjazd do stolicy niestety chytrze negocjując i mamy zaliczyć po drodze z 3 centra handlowe z ciuchami i butami
więcej info na pw leci

Mój skromny zestaw początkującego to VINCENT SV-227MK / TEUFEL CONNECTOR / HK DVD 22 , SCHIIT MANI , SONY PS-X4 + XL25 / Ortofon 2M RED , ARCUS TL 160 + DiY 2 way w strzępach
- kriss
Rozumiem że rezerwacja dla Ciebie do Niedzieli?IVAN pisze: ↑25 kwie 2019, 17:28Heh jednak będzie komplecik po przekonaniu przez kolegę @Regsoft w innym wątku gdzie wspomniałem o tej ofercie. Ma luba dała się namówić na wyjazd do stolicy niestety chytrze negocjując i mamy zaliczyć po drodze z 3 centra handlowe z ciuchami i butami![]()
![]()
więcej info na pw leci
-
Tak , do niedzieli.
- kriss
- kriss
-
Nowy nabywca dziękuje za sprzedanie fajnego gramofonu