Gramofon do 800 zł
-
- Dimas
- Gramofon: SONY PS X65
Re: Gramofon do 800 zł
To może warto poszukać upragnionego gramofonu tam gdzie teraz Kolega mieszka, na zachodzie zazwyczaj idzie taniej kupić niż w PL
technics sl-1610->shure v15III,yamaha tc-720,ct-710,ca-710,marantz cd54 ->technics SB7
sony ps x65->xl45,V90LPS,yamaha bd s673,yamaha rx a1070,Sony SS X9ED
sony ps x65->xl45,V90LPS,yamaha bd s673,yamaha rx a1070,Sony SS X9ED
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak dla mnie to kolega powinien wrócić do nas jak już będzie gotowy na zakup.
Teraz jest bardziej głupkowato niż sensownie - szczególnie że obracamy się wokół ofert używek które pojawiają się i znikają.
Teraz jest bardziej głupkowato niż sensownie - szczególnie że obracamy się wokół ofert używek które pojawiają się i znikają.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Panowie co się tak napinacie? Przecież od strzału widać, że gość wpadł poodbijać piłeczkę, a nie z prośbą o pomoc.
Przecież Was znam. Umiecie doskonale się zmienić w ścianę do squasha. Gdy trzeba. W czym zatem problem?
Co jest. Robienie laski ma swoje granice.
.. widziałem w amerykańskich filmach młodzieżowych.
(nie mam netfixa - oglądam ten syf tv jak już muszę, choć niechętnie). Chyba trafiłem w grupę wiekową respondenta BTW.
Przecież Was znam. Umiecie doskonale się zmienić w ścianę do squasha. Gdy trzeba. W czym zatem problem?

(nie mam netfixa - oglądam ten syf tv jak już muszę, choć niechętnie). Chyba trafiłem w grupę wiekową respondenta BTW.
-
Myślałem, że tu jest normalnie, miło... Na większości for syf i sekowanie!
Darkman tym jednym wpisem przekreśla wszystko!
Dzięki za pomoc! Było miło!
Kupię cokolwiek. Co mi się będzie wizualnie podobać.
Bo ja Wam panowie już dziękuję!
Darkman tym jednym wpisem przekreśla wszystko!
Dzięki za pomoc! Było miło!
Kupię cokolwiek. Co mi się będzie wizualnie podobać.
Bo ja Wam panowie już dziękuję!
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
To jest dzieciaku właśnie normalnie. Działa w obie strony. Jak Kuba Bogu, tak bóg Kubusiowi.
No właśnie zaczynało nie być. Stąd nauka pokory i klaps ostrzegawczy. Przyda się. Dostajesz darmo przy akompaniamencie płaczu sprzedawców z allegro.
Kup. Cokolwiek to dobry wybór w tym wypadku.
-
Dziękuję wszystkim za pomoc. Wybrałem gramofon z lokalnego rynku. Wizualnie najbardziej mi odpowiadał.
Po drapaka byłem osobiście. Ważne, że żonie odpowiada kolor.
Wega JPS 350 P. Nie jest to pełen automat, jak piszecie w dziale gramofony Wega, tylko pół automat. Napęd bezpośredni. Wkładka Sony vl32g, igła Sony nd 134g. Odpowiednik modelu Sony PS 3300. Podajecie Sony PS 11 W, wyglądają bardzo podobnie.
Kupiony od pasjonata czarnego krążka. Bardzo zadbany, wyglądał jak wyjęty prosto z pudełka. Po pełnym serwisie, wymienione smary. Oryginalna wkładka.
Przeszedłem też kurs kalibracji. To tak na marginesie.
Jedyne co mi nie pasuje to przedwzmacniacz, dźwięk za ciemny, za mało szczegółowy. Musiałem podbić wysokie na max. Będę szukał innego pre. Póki co zostaje. Jakby ktoś miał propozycje jakiegoś pre do 350 zł, oczywiście używki to proszę.
Pozdrawiam
Melomann z Legnicy
Wega JPS 350 P. Nie jest to pełen automat, jak piszecie w dziale gramofony Wega, tylko pół automat. Napęd bezpośredni. Wkładka Sony vl32g, igła Sony nd 134g. Odpowiednik modelu Sony PS 3300. Podajecie Sony PS 11 W, wyglądają bardzo podobnie.
Kupiony od pasjonata czarnego krążka. Bardzo zadbany, wyglądał jak wyjęty prosto z pudełka. Po pełnym serwisie, wymienione smary. Oryginalna wkładka.
Przeszedłem też kurs kalibracji. To tak na marginesie.
Jedyne co mi nie pasuje to przedwzmacniacz, dźwięk za ciemny, za mało szczegółowy. Musiałem podbić wysokie na max. Będę szukał innego pre. Póki co zostaje. Jakby ktoś miał propozycje jakiegoś pre do 350 zł, oczywiście używki to proszę.
Pozdrawiam
Melomann z Legnicy
Ostatnio zmieniony 05 maja 2019, 22:14 przez Melomann, łącznie zmieniany 3 razy.
- Regsoft
-
Nie będę się upierał, z pewnością masz rację co do ramienia. A jakie są różnice? Mógłbyś napisać / wskazać? Może innym się to też przyda.
Edycja
Czy poza ramieniem są inne różnice konstrukcyjne? Który model jest bardziej zaawansowany technologicznie?
Edycja
Czy poza ramieniem są inne różnice konstrukcyjne? Który model jest bardziej zaawansowany technologicznie?
- Regsoft
NIe wiem do czego? Raczej nie będziesz miał wyboru pomiędzy tymi dwoma. Kupiłeś. Masz. Ciesz się. To fajna maszynka. To są różne gramofony (nawet jak z daleka wyglądają podobnie) więc nie ma co wypisywać różnic. PS-3300 jest starszy i należał w swoim czasie do droższej serii. Ma ponoć lepsze ramię, jest cięższy (głównie przez starszy, większy silnik) itd. Nie występował jako WEGA więc w tym przypadku trudno o bonusową cenę za markę. Jak dla mnie oba należą do przyzwoitej "klasy średniej" Sony, ale dzięki marce wersja WEGA modelu PS-11W potrafi pojawić się w okazyjnej cenie

-
Proszę o poprawę nazwy Gramofonu jest JSP, powinno być JPS. Literówka. Post #1042
Wojtku, pisałeś o zalecanym nacisku igły 2g, a jaki jest przedział min-max?
Wojtku, pisałeś o zalecanym nacisku igły 2g, a jaki jest przedział min-max?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jesteś pewien że to wina preampa?

Ja pisałem? No OK, wierzę na słowo

1.5-2.5g.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
No właśnie nie jestem.. Zmieniłem nacisk z 1,7g na 2g jest duża poprawa, ale d... nie urywa 
Posłucham kilka dni i myślę będę wiedzieć jakich zmian oczekuję.
Tak na szybko to trochę mało powietrza, płyta M. Jackson Bad, brzmi bardzo studyjnie, ale może ma tak brzmieć? Nie mam porównania.
Edycja
Skoro 80 - 90 % za dźwięk odpowiada wkładka i igła, to raczej tu bym szukał winowajcy.. Ale.. Te elementy chyba nie są takie najgorsze?

Posłucham kilka dni i myślę będę wiedzieć jakich zmian oczekuję.
Tak na szybko to trochę mało powietrza, płyta M. Jackson Bad, brzmi bardzo studyjnie, ale może ma tak brzmieć? Nie mam porównania.
Edycja
Skoro 80 - 90 % za dźwięk odpowiada wkładka i igła, to raczej tu bym szukał winowajcy.. Ale.. Te elementy chyba nie są takie najgorsze?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To niski model wkładki z igłą, bez sensownej ścieżki upgrade'u.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft