Ja tu sobie wklejam fotki z moją kolekcją, a zdaje sie ze mam poważniejszy problem.
Przyjrzałem się temu nabytemu Techincsowi i coś mi sie zaczyna nie podobac w ramieniu.
Przy kalibrowaniu ramienia, gdy osiagam 0 (czyli ramię jest w poziomie) to ciezarek jest juz bardzo blisko calego mechanizmu
wtedy ustawiajac nacisk na 1,7 juz praktycznie dochodzę do konca
jakbym mial ustawic wiecej to nie wiem jak bym miał to zrobic
zacząłem sie zastanawiac czy ktos delikatnie nie przesunał ramienia w mechanizmie mocującym?
Technics SL-1700 - problem z ramieniem
- mamster
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Problem z ramieniem
A gdybyś tak jeszcze napisał o jakiego Technicsa konkretnie chodzi to by było całkiem fajnie 
Moim zdaniem ciężarek jest po prostu źle założony, ot co. Warto by porównać zdjęcia podstawy ramienia u tego modelu (= poszperać w sieci) by się przekonać czy u Ciebie wygląda to inaczej niż powinno.

Moim zdaniem ciężarek jest po prostu źle założony, ot co. Warto by porównać zdjęcia podstawy ramienia u tego modelu (= poszperać w sieci) by się przekonać czy u Ciebie wygląda to inaczej niż powinno.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- mamster
- mamster
Problem z ramieniem
Jeszcze chwilę poszperalem, i wychodzi na to, że może to być sprawa ciężaru koszyczka (zauważyłem że czasami są chyba sprzedawane z dodatkowymi ciążarkami). Sprzedawca zmienił przed wysyłką koszyczek na tradycyjny (na dwie śrubki), a oryginał technicsa był inny (jednosrubkowy) - możliwe ze oryginalny był cięższy, więc całość ramienia była cięższa i nie trzeba było tak dokręcać ciężarka z tyłu ramienia.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Problem z ramieniem
Stary, nie wiem czy w ogóle zajrzałeś do instrukcji obsługi, ale tam masz trochę rysunków przedstawionych co do tego jak to powinno wyglądać.
Ja radzę zdjąć ciężarek z ramienia (tak, nie jest to integralna część ramienia, odkręcić i wysunąć) i założyć go na nowo, bo najprawdopodobniej nieumiejętnie został założony po prostu.
A swoją drogą to znalazłem takie oto foto:

Ja radzę zdjąć ciężarek z ramienia (tak, nie jest to integralna część ramienia, odkręcić i wysunąć) i założyć go na nowo, bo najprawdopodobniej nieumiejętnie został założony po prostu.
A swoją drogą to znalazłem takie oto foto:

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- mamster
Problem z ramieniem
Tez znalazlem to zdjecie
ciezarek zdejmowalem nie raz i nie raz go zakladałem
instrukcji obslugi nie posiadam a nie znalazlem darmowej na necie, wiec pewnie zainwestuje te pare euro i sciagne ja sobie
próbowałem sie zarejestrowac na Vinylengine (maja tam instrukcje) ale robilem dwie próby i ani razu nie otrzymalem od nich maila z haslem do loginu potwierdzajacym rejestracje
ciezarek zdejmowalem nie raz i nie raz go zakladałem
instrukcji obslugi nie posiadam a nie znalazlem darmowej na necie, wiec pewnie zainwestuje te pare euro i sciagne ja sobie
próbowałem sie zarejestrowac na Vinylengine (maja tam instrukcje) ale robilem dwie próby i ani razu nie otrzymalem od nich maila z haslem do loginu potwierdzajacym rejestracje
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Problem z ramieniem
Trzeba było tak od razu. Ja mam konto na vinylengine. Podeślę ci instrukcję obsługi i serwisówkę w mailu.mamster pisze:próbowałem sie zarejestrowac na Vinylengine (maja tam instrukcje) ale robilem dwie próby i ani razu nie otrzymalem od nich maila z haslem do loginu potwierdzajacym rejestracje
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum