No i jakie wrażenia Bartek?
Dało to postęp w stosunku do wrażeń, które opisałeś wcześniej?
Nie sugeruj się moją opinią, bo jest subiektywna oczywiście, ale usłyszałem tyle:
Miałem ten preamp swego czasu (parę lat temu) na testach domowych. Pracuje hmm.. z lampą 12AU7 jako bufor wzmocnienia, a samo wzmocnienie to opampy. Taka niby hybryda, choć lampa tylko ładnie świeci, to reklamowanie go w recenzjach sprzedawców jako lampowy jest mocno naciągane. Czy robi ten bufor cokolwiek, nie udało mi się stwierdzić

Być może wymiana wzmacniaczy operacyjnych (postulowana w literaturze przedmiotu) dałaby konkretny efekt. Czy to ma sens? Nie wiem, ale jestem sceptykiem w tej materii.
Jeśli przyniosło to oczekiwany efekt brzmieniowy ( i jest lepiej niż phono w Acu, to tylko się cieszyć.
Tu nieudana fota z mojego wątku, owego TPR2.
viewtopic.php?f=47&t=13384&p=244023&hil ... ni#p244023
Z tego co pamiętam, to miał dość fajny zasilacz zewnętrzny na XLR.
Wtedy towarzyszył testom jako vorlaufer do porównania z innymi phonostage, nie był więc testowany jakoś szczególnie (bo przy swoich możliwościach odpadł od razu), ale wrażenia moje były dość pozbawione entuzjazmu. Oczywiście przy założeniu, że wówczas moim podstawowym phonostage był LAR LPS, a to jednak różnica klasy. Dużej, ale może byłem za surowy w ocenie.