jaka koncówka mocy do 2000zł
-
Do swojego pro jecta 1 Xpression III i amplitunera Onkyo TX-SR875 zdecydowałem się zakupić stosowną końcówkę mocy do kolumn frontowych, stereo będzie na bazie wyjście pre amp z amplitunera via końcówka mocy i do B&W 603, myślę,że moje oczekiwania co do lepszego stereo niz dotychczasowe z amplitunera zostaną zaspokojone, co możecie mi polecić? jedna z obecnych opcji jest używany NAD C 272, a może coś innego i mniejszej mocy zagra
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
jaka koncówka mocy
Pierw miał być preamp, spełzło na niczym (chyba), a teraz końcówka, a wszystko nadal wokół amplitunera Onkyo...wlodek1001 pisze:myślę,że moje oczekiwania co do lepszego stereo niz dotychczasowe z amplitunera zostaną zaspokojone

Brakuje takiego detalu jak budżet...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: jaka koncówka mocy
witam, tak się składa ,że to nieszczęsne ONKYO musi pozostać, łączyć kino domowe ze stereo, ponawiam pytanie co do tej końcówki mocy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
jaka koncówka mocy
Wiemy, wiemy...wlodek1001 pisze:tak się składa ,że to nieszczęsne ONKYO musi pozostać, łączyć kino domowe ze stereo
A ja ponawiam pytanie o budżet. No chyba że nie ma granicywlodek1001 pisze:ponawiam pytanie co do tej końcówki mocy.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: jaka koncówka mocy
do 2000 złWojtek pisze:Wiemy, wiemy...wlodek1001 pisze:tak się składa ,że to nieszczęsne ONKYO musi pozostać, łączyć kino domowe ze stereo
A ja ponawiam pytanie o budżetwlodek1001 pisze:ponawiam pytanie co do tej końcówki mocy.
-
Re: jaka koncówka mocy do 2000zł
zawsze było dużo życzliwych acz czasami krytycznych uwag i porad w sprawie mojej 'heroicznej' walki
o lepsze stereo, a teraz NIC

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Powiem szczerze, nowej końcówki Tobie nie polecę, a sprzęt vintage raczej olejesz, tak jak to się stało w wątku z przedwzmacniaczem (do tej pory nie wiem dlaczego, mimo że pytałem tam). Tak więc obecnie trochę szkoda mi czasu na uszczęśliwianie kogoś na siłę 
Nie wiem jak inni do tego podchodzą.
Jeśli jest inaczej to popraw mnie.

Nie wiem jak inni do tego podchodzą.
Jeśli jest inaczej to popraw mnie.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Ja przez całe lata walczyłem próbując łączyć system 5.1 i 2.0 w jednym zestawie. Nigdy jednak nie udało mi się być w pełni zadowolonym. Najbliżej było wtedy gdy miałem procesor wielokanałowy Rotela z wydzieloną sekcją analogową dla stereo. Ten przedwzmacniacz podawał sygnał na końcówkę mocy również marki Rotel. Jednak problemem były zawsze kolumny których układ 5.1 dla muzyki i filmów jest zupełnie inny. Dlatego też zrezygnowałem z łączenia tych dwóch światów i teraz mam dwa niezależne systemy. Jednak końcówkę mocy sobie zostawiłem i gra u mnie w zestawie stereo. Wykorzystuję jej cztery sekcje zasilając w bi-ampingu kolumny B&W. To stary model RB-985 który kupiłem jako nówkę z salonu i jak narazie nigdy mnie nie zawiódł choć gra po kilka godzin dziennie. Testowałem też dwie nowsze końcówki wielokanałowe od Rotela (te z kaloryferem z przodu) i również mogę je polecić.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
dzięki, to dla mnie cenne wskazówki ,że z piasku bicza nie ukręce, pozostanę przy kinie domowym 5.1 modyfikując to co sie da z opcji stereo tj nowy pre amp gramofonowy, nowa wkładka/ podobno zmiana wkładki na lepszą zawsze daje dobre efekty/ zmiana kabli / VdH CS 122 są u mnie "osłuchane" przez ponad 14 lat/ i może za jakiś czas nowe /inne/ kolumny B&W 603 też mają swoje lat, dzięki za wsparcie. Jestem przekonany ,że powyższe zmiany dadzą efekt, może nie taki jak wymiana systemu na 2.0 i nowy gramofon, ale zawsze coś będzie, czyli połącze miłe z pożytecznym
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bez komentarza...
Zero konsekwencji w Twoich planach włodek.
I ty się potem dziwisz, że ludzie milczą.

I ty się potem dziwisz, że ludzie milczą.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum