Witam,
gramofon jest już u mnie dobry tydzień i nie stwierdziłem żadnej poważnej wady więc podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami z zakupem używanego gramofonu w Polsce.
pominę rozmowy z handlarzami samochodami i Windzistu bajki o najlepszych prawie kosmicznych sprzętach po super przeglądach.
Dogadałem się z niejakim Przemek1986. A tak po prawdzie rozesłałem do kilku moją listę życzeń i kwotę w złotówkach jaką mogę wydać. I tylko on zaproponował że zrezygnuje z dobrych kilku stówek od wyjściowej ceny + jego koszty wysyłki + ewentualny koszt zwrotu jakby mi się nie spodobał + wymieni mi przewody na takie jakie chcę.
Przeslał zdjęcia takie większe, patrzę na to i mówię - no nie jest to budujące do końca, a z plików wyniki że aparat Nikon D40. Ale tam biorę najwyżej odeślę. Przyszedł gramofon i się przekonałem że ten Przemek to jakiegoś aparata telefonowego 8 Mega piksli samsunga sobie kupić powinien, bo na zdjęć to robić nie Umi. A do tego ten biały obrus, który punkt bieli i odbicie jakby były przetarcia na krawędziach. A gramofon gdyby nie dwie ryski takie na 2-3 mikrony 4 cm - jakby ktoś skalpelem przejechał to nie ma nic.
Oczywiście politura do odnowienia, kapa do polerowania. Facet jest do dogadania jak i do ceny tak i do tego żeby nie czyścił niczego zewnęyrznie.
Zna się na rzeczy, dorzucił wkładkę z epoki, choć jest zła, chce wysłać kolejną, a jak wezmę. Odebrał zawsze telefon - wyjaśniłl gdzie co odkręcić i jak ustawić, przyznam się że pomocna rzecz.
Jedynym minusem jest u niego to że nie potrafi zaproponować że za 80 zł dam lepszy autotransformator. I potemm mnie szlak trafia jak mi buczy, oczywiście wymieni na nie buczący, ale ja chcę zalany żywicą albo toroidalny, bo taki jak nie dzisiaj to za miesiąc będzi buczał po 5 h pracy. Taka to już natura nie żywicowanych autotranformatorów 230/110.
To tyle. Jestem zadowolony na 90 % - to i tak dużo bo jestem malkontentem przed 50-tką.
pozdrawiam klaus
Z pamiętnika Gramofonoholika - zakup Denon DP-59L
- klaus1973
- Gramofon: Denon DP-59L
Z pamiętnika Gramofonoholika - zakup Denon DP-59L
Klausa kocha cały świat i jest najlepszym sędzią*
* fragment piosenki z "Wiwat skrzaty"
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Re: Z pamiętnika Gramofonoholika - zakup Denon DP-59L
? ale co? Ja się zgubiłem bo nie wiem czy to humoreska czy rzeczywisty wpis.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Umić cza łumić.

Klaus nie te dział.
Faktyczny, tylko w złym miejscu i niepotrzebnie rozbity.
Klaus zakupy to złe miejsce. Rozbijanie tego "pamiętniaka" na części też nie bardzo.
Załóz sobie blog Klausa "z pamiętnika" w dziale "Sprzęt - ogólne" (lub innym/Inne/Off topic/ - zależy o czym chcesz pisać) i po sprawie. Wszystko razem, a tylko w tytule danego wpisu bloga będziesz informował co jest bohaterem wpisu. Będzie razem i Twoje.
Gramofon o Phonar205 razem gdzieś daj jw.
- klaus1973
- Gramofon: Denon DP-59L
Ja to Dariuszu (nie wiem dlaczego z 7 życzeń mnie się kojarzysz) nie pisze tago jako blog. Tylko nie lubię jak we wpisie o umiejscowieniu czy kolekcji ktos pyta o dany zakup czy też kolumny.
Więc popełniłem te wpisy.
A co do humoru - jak to mawiają koledzy ze zdolnego śkąska DWL - dużo więcej luzu
Więc popełniłem te wpisy.
A co do humoru - jak to mawiają koledzy ze zdolnego śkąska DWL - dużo więcej luzu
Klausa kocha cały świat i jest najlepszym sędzią*
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No i dobrze. Mne to ne vadi
Po prostu razem byłoby fajniej bo w jednym miejscu.
Swego czasu popełniałem tu takie wpisy "z sennika darkmana". Zobaczysz sam zresztą potem, gdy nagromadzi się postów.
To jest podobny stan idei, która np przyświecała nam (Pawelcowi i mnie kiedyś) gdy postulowaliśmy powstanie działu DIY, ot trudno było nam i chłopakom odnaleźć swoje posty/tytuły/projekty/testy/ w gąszczu różnych działów.
ale; Jak tam Pan chcesz Klausie. Twoja wola.

Swego czasu popełniałem tu takie wpisy "z sennika darkmana". Zobaczysz sam zresztą potem, gdy nagromadzi się postów.
To jest podobny stan idei, która np przyświecała nam (Pawelcowi i mnie kiedyś) gdy postulowaliśmy powstanie działu DIY, ot trudno było nam i chłopakom odnaleźć swoje posty/tytuły/projekty/testy/ w gąszczu różnych działów.
ale; Jak tam Pan chcesz Klausie. Twoja wola.