Kolega nie wie o co pyta, więc czamu napisać
Headshell będziesz miał zdjęty, ale nie rozkalibrowany. To jest oryginalny headshell Sony SH-135 o wadze 7,5-8 gramów. Bardzo dobry i uniwersalny dla wielu wkładek. Zapewne ma defaul ustawienia już zamontowanej wkładki wg. receptury Sony / 49 mm do kołonierza/ i tego nie będziesz musiał ustawiać - po prostu założysz shell na ramię i już = gotowy do gry, po uprzednim doprowadzeniu ramienia do równowagi i podaniu odpowiedniego nacisku PPW - tego tu i w innych przypadkach musisz się nauczyć sam, ale to proste.
Gramofon to bardzo sympatyczny automat z napędem bezpośrednim czyli nie zawracasz sobie dupy jakimś paskiem z gumy od majtek, tylko kręcisz jak nie wiem co?!
Automat ów ma funkcję repeat - choć trzeba by sprawdzić czy działa, ale czemu ma nie działać?
Pokrętłem wyboru można też go ustawić w tryb manualny. Wówczas windę opuszczamy ręcznie lub podnosimy w czasie gry w celu zagrania innego utworu lub potworu wybranego według własnego widzimisię, bo tak.
Wkładka to również oryginalny generator firmy Sony z igłą o szlifie sferycznym, choć czerwona to nie jestem pewien, bo G jest zielona.
Zamiennik na przyszłość, jakby co?
https://www.wamataudio.pl/sony-system/1 ... vl-34.html -