dale pisze: ↑16 sty 2019, 18:08
w przyszłości do wymiany będzie ten HK na jakiś bardziej klasyczny klocek
Tylko wtedy gdy ulegnie awarii , jeśli będzie grać to nie ruszam go.
amrowek pisze: ↑16 sty 2019, 18:17
Za jeden K jest w tanie kupić już bardzo fajny wzmak
Zapewne tak , ale dla mnie poza właściwościami słuchowymi na równi jest estetyka , aby ładnie prezentował się HK robię remont sypialni i to nie żart
ojcie_c pisze: ↑16 sty 2019, 17:46
W tak zwanym międzyczasie odkładaj sobie pieniążki i za 1000 złociszy będziesz mógł już kupić sprzęt, któremu ten Dual nie będzie godzien butów zawiązać...
Kwestie finansowe nie grają roli , mógł bym i dziś jechać i kupić thorensa za 2500 zł tylko po co mi to teraz , jak wspominałem wcześniej chce się troszkę pomęczyć stawiając za cel limit 500 zł +/- 50 zł i mieć większą satysfakcję upolowania czegoś , douczenia się poprzez błędy swoje i innych opisane tu na forum. Nie sztuka jest kupić browara , sztuką jest uwarzyć samemu browara i z radością go wypić.
dale pisze: ↑16 sty 2019, 18:08
za 500 pln można wyrwać całkiem przyzwoitą wkładkę z eliptykiem, jeśli Kolega będzie szukał różnicy w porównaniu do posiadanego ortofona.
Znalazłem ogłoszenie na ortofona blue za 450 zł z igłą 50h pracy kupiona w listopadzie przez sprzedawce , czy o takim polowaniu mowa ?
darkman pisze: ↑14 sty 2019, 12:50
Doskonały pomysł. Przesłuchiwanie planowanego sprzętu przed podjęciem decyzji to b.dobra droga. Wyrobisz sobie własne zdanie. De facto preamp z jego możliwościami dobieramy pod wkładkę, są standardowe jak i takie, które potrafią obsłużyć szeroką gamę wkładek.
Dziś pożyczyłem preamp od znajomego z pracy i załamka, dual na wbudowanym gra lepiej niż na tym preampie model Vivanco PA 111. Troszkę poczytałem na forum o preampach i od wczoraj po głowie krąży jedna myśl tylko a dziś chyba dojrzała po tych testach z tym vivanco. A myśle o sprowadzeniu z USA tego schita mani co jest za 119 USD bo mieści się w ryzach 500 zł bez transportu i cła jeśli bym posłużył się Ojcem , który kilka razy w roku jest w USA i by w walizce przywiózł.
darkman pisze: ↑16 sty 2019, 19:51
Nie znam, żadnego preampa za 500, to najgorszy budżet jaki można sobie założyć na to.
Sam testował i zapomniał co testował

shit mania jest do wyrwania w tych 500 zł mając kontakty logistyczne

Mój skromny zestaw początkującego to VINCENT SV-227MK / TEUFEL CONNECTOR / HK DVD 22 , SCHIIT MANI , SONY PS-X4 + XL25 / Ortofon 2M RED , ARCUS TL 160 + DiY 2 way w strzępach