Fisher MT-530
-
Fisher MT-530
Cześć,
Mam pytanie odnośnie gramofonu Fisher MT 530.
Jest to plastikowy zwykły półautomatyczny gramofon, czy warte jest inwestowanie w niego? Brakuje mi w nim paska i igły.
Oraz czekam na wasze opinie o tym sprzęcie firmy Fisher
Mam pytanie odnośnie gramofonu Fisher MT 530.
Jest to plastikowy zwykły półautomatyczny gramofon, czy warte jest inwestowanie w niego? Brakuje mi w nim paska i igły.
Oraz czekam na wasze opinie o tym sprzęcie firmy Fisher
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fisher MT-530
Gdybyś miał jakieś zdjęcia dostępne to by było fajnie, bo ogółem nie jest to zbyt znany model, ale z tego co widzę to raczej nie należy on do sprzętów wartych takiego zachodu. Tani i prosty plastik. Kategoria cenowa "do 50zł", o ile w ogóle oferuje podstawowe regulacje ramienia (a tego nie wiem) 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Fisher MT-530
Mam zdjęcia, proszę bardzo:

jako iż nie ma tutaj opcji RE Image Sizer, więc może nie być widoczne pełne zdjęcie

jako iż nie ma tutaj opcji RE Image Sizer, więc może nie być widoczne pełne zdjęcie
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fisher MT-530
Takie możliwości są, ale jak wrzucasz zdjęcie normalnie na forum jako załącznik do posta, a nie jak podrzucasz link do zewnętrznego źródła, to oczywiste.Karol123 pisze:jako iż nie ma tutaj opcji RE Image Sizer, więc może nie być widoczne pełne zdjęcie
Ale to nic, można sobie dość łatwo poradzić, ściągając te foty na dysk

Jednak na przyszłość, niezależnie gdzie by takie foty miały trafić, lepiej jednak zmniejszyć ich rozmiar przed wysłaniem.
A co do samego gramofonu to nie ma o czym rozmawiać. Tani plastikowy gramofon z systemem T4P. Takich znajdziesz na pęczki na allegro od złotówki

Nie wiem czy dostałeś go za darmo/znalazłeś czy musiałeś jeszcze coś za niego płacić, ale jeśli zamierzasz słuchać płyt to lepiej jednak zainwestować w lepszą bazę niż to.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Krzyś
Fisher MT-530
Ten gramofon to najtańszy możliwy badziewiofon, klasy mniej więcej takiej, jak Denon DP-29F (co akurat nie jest żadną nobilitacją) - przy czym denon jest o tyle lepszy, że przynajmniej automatyczny (z drugiej strony fisher ma cueing). Hint: za w pełni sprawnego denona DP-29F wziąłem 100 zł (a ściślej: równowartość w płytach szelakowych (; ) i uważam, że to naprawdę dobra cena za taki model.
Fisher MT-530 przyjmuje igłę ST-09D, zgodnie z tym co pisze na obudowie.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku to może być ona dla Ciebie wystarczająca - pod warunkiem, że gramofon ma wkładkę magnetyczną, bo jeśli ma piezoelektryczną to pewnie coś jest sknocone.
dla mnie jakość dźwięku z denona dp-29f była wystarczająca - próbka , ale inwestowanie w ten sprzęt uważam za zły pomysł, skoro możesz zainwestować w coś lepszego. Drugi raz bym takiego denona nie kupił - a Fishera tym bardziej.
Fisher MT-530 przyjmuje igłę ST-09D, zgodnie z tym co pisze na obudowie.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku to może być ona dla Ciebie wystarczająca - pod warunkiem, że gramofon ma wkładkę magnetyczną, bo jeśli ma piezoelektryczną to pewnie coś jest sknocone.
dla mnie jakość dźwięku z denona dp-29f była wystarczająca - próbka , ale inwestowanie w ten sprzęt uważam za zły pomysł, skoro możesz zainwestować w coś lepszego. Drugi raz bym takiego denona nie kupił - a Fishera tym bardziej.
Gdyby ten gramiak miał T4P to byłby o wiele lepszą propozycją, bo istniałaby możliwość wymiany wkładki. IMO wkładka zainstalowana jest w nim na stałe.Wojtek pisze:Tani plastikowy gramofon z systemem T4P
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2012, 15:13 przez Krzyś, łącznie zmieniany 1 raz.
warm regards,
Krzysztof Kaspruk
Gramofon: Sharp RP-107/117 x3, Sharp Optonica RP-114, Lenco L75, Technics SL-BL3
Wkładka: Stanton L720EE (T4P), Stanton 500v3
Wieża: Sony
Krzysztof Kaspruk
Gramofon: Sharp RP-107/117 x3, Sharp Optonica RP-114, Lenco L75, Technics SL-BL3
-
Ten gramofon leżał 20 lub więcej lat bez użytku, dopiero się nim zainteresowałem teraz, za igłę i pasek dam 50zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fisher MT-530
Racja, wyrok przedwczesny, wkładka z pewnością jest tutaj zamontowana na stałeKrzyś pisze:Gdyby ten gramiak miał T4P to byłby o wiele lepszą propozycją, bo istniałaby możliwość wymiany wkładki. IMO wkładka zainstalowana jest w nim na stałe.

OK, no to już wiemy, że jest to znaleziskoKarol123 pisze:Ten gramofon leżał 20 lub więcej lat bez użytku, dopiero się nim zainteresowałem teraz

W sensie że czekasz na kogoś kto Ci to załatwi czy chodzi Ci o to, że wskrzeszasz Fishera i już kupiłeś te elementy za 50zł ?Karol123 pisze:za igłę i pasek dam 50zł
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wskrzeszenie, znalazłem wszystko co trzeba, tylko tutaj po prostu opinie chciałem, jako iż jest to mój pierwszy tego typu sprzęt, mam zamiar go odpalić
-
- Krzyś
jeśli dysponujesz jakąś czystą (np. umytą) płytą (w dobrym stanie), rozsądną kartą dźwiękową, wiesz jak to połączyć itp to możesz wykonać jakieś nagranie dla potomności w jakimś bezstranym formacie. Fakt, iż Fisher gra i dla Ciebie wydaje się robić to nawet dobrze absolutnie mnie nie dziwi. Z drugiej strony cieszę się (no i gratuluję Ci), że go uruchomiłeś.Karol123 pisze:Ten Fisher nie jest wcale taki zły ;D
Gra i nawet dobrze
warm regards,
Krzysztof Kaspruk
Krzysztof Kaspruk