Ahaja, co do technicsów, zacząłem od nich moje naiwne poszukiwania i szczerze powiedziawszy naczytałem się sporo o modelach popularnych na allegro - konkluzja była jedna - jest coś co zwą ludzie "nadgramofonem" i ma numerek 1200, ale jest to rzecz niemożliwa chyba do dostania (ani jednego nie spotkałem na polskich giełdach internetowych i portalach ogłoszeniowych odkąd rozpocząłem poszukiwania), poza tym to bardziej chyba do dj-otowania niż słuchania... takie moje wnioski były z tego co ludziska piszą, co do pozostałych modeli, to rzekomo "plastiki" i wybacz, ale innych określeń nie pamiętam... w moim budżecie na modele tej firmy się nie natknąłem, stąd jakoś rzeczywiście umykały dotychczas mojej uwadze, więc wybór raczej nieświadomo - podświadomy

a jeśli chodzi o budżet Wojtku, to niestety jestem typem zbieracza, nie handlarza i jak pisałem na wstępie wolę po prostu kupić coś porządniejszego na lata niż kolekcjonować sztuki lub rozdawać znajomym później za darmo lub flaszkę, bo znajdę coś fajniejszego, dlatego radzę się Was i doczytuję w nieskończoność, bo tak już mam, że po prostu wolę zainwestować więcej i mieć z głowy niż potem zmieniać, wymieniać i mieć wieczny niedosyt...
oczywiście laikiem jestem w tej kwestii, więc każda radę chłonę i wiem, że dzięki kilku dotychczasowym wpisom, nie utopiłem ciężko zarobionej gotówki

a co do "hi-endu", to wydawało mi się, że to raczej niesamowite dzieła sztuki za kilka -naście/set tysięcy i więcej, jakie można obejrzeć np na YT, a nie jakiś dziadek za 3 tysie, który hi-endem to może był jak ja pieluchy w zębach nosiłem (chociaż czy coś kiedykolwiek przestaje nim być?)