Koniec końców - postawiłeś na jakąś inną MM czy jedziesz ciągle na Ortofonie OM5?
Dlaczego MC LO?
W tej kwocie da się kupić nowego Denona DL-103 od 2juki.
Wkładka MM wciąż ta co była, wymieniłem tylko igłę na Ortofon OM20. Jest znacznie lepiej, ale nie idealnie. Bida - wiem... Były inne wydatki, ale pojawiło się ostatnio u mnie parę perełek płytowych kolekcjonerskich 'printed in Japan", szkoda do nich takiej bidy
Gdzieś Pan to wyczytał?mario33LGW pisze: ↑06 sty 2019, 00:39Jak dobrze rozumiem, najbardziej z tych trzech propozycji warto postawić na tego Denona...
Dziwaczne rozumowanie.mario33LGW pisze: ↑06 sty 2019, 00:39Jest znacznie lepiej, ale nie idealnie. Bida - wiem... Były inne wydatki, ale pojawiło się ostatnio u mnie parę perełek płytowych kolekcjonerskich 'printed in Japan", szkoda do nich takiej bidyWięc pojawił się pomysł doinwestowania sprzętu.
"intuicyjnie powinna"mario33LGW pisze: ↑06 sty 2019, 00:39Pierwsza myśl to zainwestować we wkładkę MC, powinna być intuicyjnie lepsza od wkładek MM.
No właśnie średnio. W sensie - nie można tego tak przeliczać.mario33LGW pisze: ↑06 sty 2019, 00:39Pytanie czy 'prosta' MC za 1000 zł, będzie lepsza niż MM za te same pieniądze ?
Ideał? Hmmm ... gramoholizm to droga ... gra cały tor ... percepcja rośnie wraz z osłuchaniem ... itd ...
W pewnym momencie Wojtek zadał kilka ważnych pytać typu: Co Ci brakuje w brzmieniu? W jakim jego kierunku chcesz iść? Nie ma pojęcia ogólnej "lepszości". To subiektywne odczucie. Do tego zależy od całego sprzętu do odtwarzania muzyki ...
Intuicyjnie tak. Realnie ... niekoniecznie
Ja oczywiście też. Ale 2juki ma DL-301 II za 300 USD. Jak do tego Urząd doliczy VAT to budżet przekroczy potężnie ...
Może po prostu brakuje mu Denona MC. Pytanie tylko którego albo czy go stać na "ideał"
No jakoś nie jestem przekonany, bo też nie bardzo rozumiem w czym kwestia z tą "bidą"? O co chodzi o cenę czy samo brzmienie?
Jaka bidamario33LGW pisze: ↑06 sty 2019, 00:39wymieniłem tylko igłę na Ortofon OM20. Jest znacznie lepiej, ale nie idealnie. Bida - wiem...
Dobrze, już zeznaję.
Poczytałem o niej i rzeczywiście może być ciekawa. Ogólnie, jeżeli warto dopłacić do 301 albo 103R to może się skuszę...