Dualek pisze: ↑05 sty 2019, 10:58
No tak MM/MC
Haha wiedziałem że to napiszesz
piszę tylko że jest bliższa takiemu ogólnie przyjętemu pojęciu brzmienia analogowego "old school" czyli przymulony dźwięk z trzaskami
Jak dla mnie to napisałeś właśnie jakieś ogólnie przyjęte brednie
Taniej tak o całe 400zł.niż kupiłem MC
Człowieku, Ty chyba rozumiesz że Quinteta kupiłeś okazyjnie na wyprzedaży, a na igły 30 aktualnie wyprzedaży takowej nie ma.
Stąd tego typu porównanie cenowe jest co najmniej głupkowate, bo zaraz dojdziemy do wniosku że NICZEGO nie opłaca się brać bo wyjdzie drożej od Twoich ostatnich zakupów
Miałem na myśli odniesienie ceny igły 30 do igły 2M Bronze (nie mówiąc już o komplecie 2M Bronze).
ale lepiej od czego?..od Quintet Bronze?
2M Bronze. Wszak odniosłem się do Twoich słów "korci mnie porównanie z 2M Bronze" więc co innego mogłem mieć na myśli?
Tragedia.
Chciałem kupić OM30 ale nie było w tych wyprzedażach a nowa kosztuje ponad 1.000zł
Ty masz już wkładkę OM więc wystarczy Tobie igła.
Nie, nic nie zyskasz na zakupie kompletu wkładka+igła OM 30, chyba że chcesz mieć 2 komplety OM.
i mieć odpowiedź na nurtujące mnie pytanie jak u mnie zagra MC...by tego się dowiedzieć taniej już nie będzię, więc skorzystałem z okazji i nie żałuję.
No i spoko, tego nikt nie neguje.
Myślę o zakupie drugiej wkładki pod gorsze płyty ale OM20 mi trzaska i nie wiem czy to ten typ tak ma czy mój egzemplarz jest niepewny..?
Twoja igła jest stara jak Twój gramofon, więc czego Ty po niej jeszcze oczekujesz? Grania jak nówka?
OM30/2MBronze drogawy
Quintet Bronze poza wyprzedażą jeszcze "drogawszy". Nie ma sensu jęczeć nad tym.
no i mam jeszcze możliwość zostawienia też tej kupionej OM40 z wyprzedaży w cenie OM20/2MBlue ale FG70 do gorszych płyt?..

A powiesiłeś ją w ogóle czy oszczędzasz?