Gramofon do 400 zł
- kreator
Re: Dobry, używany gramofon do 300zł
posiada uchwyt na wkładkę t4p. co jest utrudnieniem przy zmianie wkładki na inna w przyszłości. co nie oznacza,ze jest ona zła. są zwolennicy i przeciwnicy
Born To Lose, Live To Win
-
Dobry, używany gramofon do 300zł
Jak często zmienia się tą wkładkę?
Utrudnienie polega na tym że te tp4 są mniej dostępne?
Przepraszam , że tak pytam ale korzystam z tego że znasz się na rzeczy
Utrudnienie polega na tym że te tp4 są mniej dostępne?
Przepraszam , że tak pytam ale korzystam z tego że znasz się na rzeczy

- kreator
jasne od tego sa tu ludzie,zeby pomagać nieświadomym:)
jak bedziesz dbał o gramofon i obchodził sie z nim jak należy to moze nie bedziesz musiał wogóle zmieniac wkładki. tylko ewentualnie igłę. koszt chyba 30zł nowa.
tak t4p sa mniej dostępne. i jest ich bardzo mało. gdzieś już tu był temat o tych wkładkach.
możesz sobie poszukac
poza tym nie są rewelacyjnej jakości...
ale oczywiście grają ładnie i czysto.
jak bedziesz dbał o gramofon i obchodził sie z nim jak należy to moze nie bedziesz musiał wogóle zmieniac wkładki. tylko ewentualnie igłę. koszt chyba 30zł nowa.
tak t4p sa mniej dostępne. i jest ich bardzo mało. gdzieś już tu był temat o tych wkładkach.
możesz sobie poszukac
poza tym nie są rewelacyjnej jakości...
ale oczywiście grają ładnie i czysto.
-
Dzięki za rozjaśnienie, bo ciężko się szuka tematów, wszystko jest przemieszane.
Chyba po dłuższym namyśle zdecyduje się na http://allegro.pl/technics-sl-b202-piek ... 57530.html
miał ktoś tą piękność?
są jakieś wady tego modelu? Czy tutaj jest również tp4?
Pozdrawiam!
Chyba po dłuższym namyśle zdecyduje się na http://allegro.pl/technics-sl-b202-piek ... 57530.html
miał ktoś tą piękność?

Pozdrawiam!
-
Chyba, że z wymienionych przez kolegę @kreator'a jakiś inny model w tej cenie jest lepszy...
- kreator
Re: Dobry, używany gramofon do 300zł
ten jest ok. rozumiem,że chcesz gramofon w srebrnym kolorze właśnie:)
ten jest dobrym modelem. półautomatyczny z wkładką audiotechnica. brzmienie bedzie napewno troszke lepsze niż w t4p.
no i możliwość wymiany wkładki bedzie w przyszłości.
też od tego sprzedającego kupywałem mój pierwszy gramofon i chodził u mnie 2 lata po czym do teraz ma go kolega:)
ten jest dobrym modelem. półautomatyczny z wkładką audiotechnica. brzmienie bedzie napewno troszke lepsze niż w t4p.
no i możliwość wymiany wkładki bedzie w przyszłości.
też od tego sprzedającego kupywałem mój pierwszy gramofon i chodził u mnie 2 lata po czym do teraz ma go kolega:)
-
Zdecydowanie srebrny bo moja Yamaha jest srebrna
Ok czyli ten jest porządny rozumiem
Mam nadzieje go mieć dłużej niż 2 lata... Jaki teraz posiadasz jeśli można spytać?
Dzięki za rady
pochwale się jak przyjdzie i jakie wrażenia

Ok czyli ten jest porządny rozumiem

Dzięki za rady

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dobry, używany gramofon do 400zł
Poprawka do rekomendowanego przez kreatora wcześniej Duala CS-620Q: to jest prawie takie samo "wkopanie się" co gramofon na wkładki T4P, przez Dualowskie ramię ULM.
Z wymienionych wcześniej również bardzo dobry był Fisher MT-6321.
Co do obranego Technicsa SL-B202 to kolor kolorkiem, ale wydatek 400 złotych (z wysyłką) to lekko przepłacone za ten model.
Zresztą, dostępny był także czarny Technics SL-D202 z napędem bezpośrednim za ponad 50 złotych taniej (i miał nawet lepszą wkładkę), tak więc moim zdaniem byłby to lepszy wybór. No ale to nie srebro
To tak słowem komentarza po-zakupowego
Z wymienionych wcześniej również bardzo dobry był Fisher MT-6321.
Co do obranego Technicsa SL-B202 to kolor kolorkiem, ale wydatek 400 złotych (z wysyłką) to lekko przepłacone za ten model.
Zresztą, dostępny był także czarny Technics SL-D202 z napędem bezpośrednim za ponad 50 złotych taniej (i miał nawet lepszą wkładkę), tak więc moim zdaniem byłby to lepszy wybór. No ale to nie srebro

To tak słowem komentarza po-zakupowego

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon 400zł
Cześć,
Chcę abyście doradzili mi jaki wybrać sprzęt do 400zł, oraz abyście wyrazili opinie o gramofonach firmy Technics,
posiadam Amplituner Technics SA-DX950,
oraz co powinien taki gramofon posiadać
Chcę abyście doradzili mi jaki wybrać sprzęt do 400zł, oraz abyście wyrazili opinie o gramofonach firmy Technics,
posiadam Amplituner Technics SA-DX950,
oraz co powinien taki gramofon posiadać
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Niekoniecznie Technics?Karol123 pisze:Chcę abyście doradzili mi jaki wybrać sprzęt do 400zł

Z reguły są dobre.Karol123 pisze:oraz abyście wyrazili opinie o gramofonach firmy Technics,
Ma wejście gramofonoweKarol123 pisze:posiadam Amplituner Technics SA-DX950,

Napęd, talerz, ramię, wkładkę, igłę? To z grubsza tyle.Karol123 pisze:oraz co powinien taki gramofon posiadać
A tak poza tym to co się stało z Fisherem MT-530? Jednak go nie wskrzeszasz?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Nie musi to być Technics, jeżeli nie będzie nic komplikowało przekazu dźwiękowego między Random>Technics
Już zamówione części do Fishera, ale za jakiś czas jest planowane kupno nowego, oczywiście ten Ampli Technicsa ma wejście Phono
Już zamówione części do Fishera, ale za jakiś czas jest planowane kupno nowego, oczywiście ten Ampli Technicsa ma wejście Phono
-
Re: Dobry, używany gramofon do 400zł
Witam, od jakiegoś czasu poszukuję gramofonu, jednak nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat, a przynajmniej nie jeszcze. Na początek najlepszy byłby gramofon typu automat lub polmanualny, dodatkowo nie będę kłamać że nie pogardziłabym gramofonem starszym, "prawdziwym". Nie mogę się przekonać do gramofonow nowoczesnych. Jakość dźwięku też gra tu rolę, chciałabym wydobyć jak najwięcej magii jaką dają gramofony ( no dobra wiem że mam limit 400 zl, ale to na poczatek nie jest tak zle i myślę, że coś porządnego się znajdzie).
Może mógłby mi ktoś doradzić, które z aukcji którymi się zainteresowałam są faktycznie warte uwagi??
- pioneer 112d
http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-1 ... 46826.html
- dual cs435
http://allegro.pl/dual-cs-435-made-in-g ... 89839.html
- technics sl-d3
http://allegro.pl/technics-sl-d3-super- ... 88550.html
będę szukać dalej
Pozdrawiam!
Może mógłby mi ktoś doradzić, które z aukcji którymi się zainteresowałam są faktycznie warte uwagi??
- pioneer 112d
http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-1 ... 46826.html
- dual cs435
http://allegro.pl/dual-cs-435-made-in-g ... 89839.html
- technics sl-d3
http://allegro.pl/technics-sl-d3-super- ... 88550.html
będę szukać dalej
Pozdrawiam!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dual CS 435 przy takiej cenie (i z taką wkładką), a przy tym z nieoryginalną matą filcową, odradziłbym.
Pioneer PL-112D to już legendarny klasyk, ale zwracam uwagę, że jest to gramofon manualny.
Przy Technics SL-D3 raczej nie ma do czego się doczepić
Pioneer PL-112D to już legendarny klasyk, ale zwracam uwagę, że jest to gramofon manualny.
Przy Technics SL-D3 raczej nie ma do czego się doczepić

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Dobry, używany gramofon do 400zł
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Mam jeszcze jedno ważne pytanie. Czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że przy dostawie może coś się stac z gramofonem? Jest to dość delikatny sprzęt. Jeśli tak,może lepiej jest zawężyć poszukiwanie do miejsca zamieszkania, lub postarać się o odbiór osobisty..
Mam jeszcze jedno ważne pytanie. Czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że przy dostawie może coś się stac z gramofonem? Jest to dość delikatny sprzęt. Jeśli tak,może lepiej jest zawężyć poszukiwanie do miejsca zamieszkania, lub postarać się o odbiór osobisty..
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie chcę oceniać czy prawdopodobieństwo jest duże czy małe (statystycznie patrząc to małe), ale to już zależy od zdolności pakowania sprzedawcy, a w jakimś stopniu także od samego kuriera/poczty 
Zablokowanie ramienia (żeby nie latało), zdjęcie talerza (żeby się nie obracał), zdjęcie ciężarka przeciwwagi ramienia, to podstawy.
Jednakże z praktyki wiadomo, że nawet jeśli talerz i ciężarek zostanie na miejscu to rzadko kiedy zdarza się coś złego (ale ryzyko jednak nieco większe).
Popularny problem to pęknięcia pokrywy czy inne obicia obudowy. Tak więc transport gramofonu wymaga jednak solidności ze strony sprzedającego.
Z drugiej strony, gdyby miał moc negatywnych komentarzy to pewnie znaczyłoby, że albo kantuje albo źle pakuje
I vice versa.

Zablokowanie ramienia (żeby nie latało), zdjęcie talerza (żeby się nie obracał), zdjęcie ciężarka przeciwwagi ramienia, to podstawy.
Jednakże z praktyki wiadomo, że nawet jeśli talerz i ciężarek zostanie na miejscu to rzadko kiedy zdarza się coś złego (ale ryzyko jednak nieco większe).
Popularny problem to pęknięcia pokrywy czy inne obicia obudowy. Tak więc transport gramofonu wymaga jednak solidności ze strony sprzedającego.
Z drugiej strony, gdyby miał moc negatywnych komentarzy to pewnie znaczyłoby, że albo kantuje albo źle pakuje

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum