Na imię mi Wojtek, lat 30-parę, mieszkam w Warszawie. Trafiłem tu szukając informacji o sprzęcie oraz zaufanych sprzedawców, jako że jestem właśnie na etapie poszukiwania gramofonu - o tym niedługo pewnie osobny temat, bo parę porad na pewno się przyda. Muzyki do tej pory słuchałem przede wszystkim z CD (choć od srebrnych płyt odchodzę coraz bardziej i właściwie ostatnie lata nie włączałem ich prawie wcale) i bluray (koncerty), a na co dzień funkcjonuję przede wszystkim na źródłach cyfrowych. Niemniej pociąg do analogu jest, a płyt winylowych trochę już mam, głównie staroci taty odnalezionych w piwnicy, ale tez i nowych wydawnictw, które kupowałem na koncertach lub dostawałem w prezencie.
Na początku będę tu pewnie głównie czytelnikiem i/lub pytającym, bo w tematach gramofonów i czarnej płyty jestem świeżakiem. Mogę natomiast pomóc co nieco we wszelkich tematach związanych z odtwarzaniem multimediów z sieci domowej i składaniu HTPC - gdyby ktoś potrzebował wsparcia w takich tematach, proszę pisać śmiało.
Pozdrawiam