Każdy gramofon obojętnie za 100 czy 100 000zł trzeba wypoziomować, wyregulować ramię, skalibrować wkładkę i tyle.
To linearny i w zasadzie zmieniasz ino płyty.
Serio...gramofony od zbycha z Wrocławia pod tym względem Ci nie leżą?
Każdy gramofon obojętnie za 100 czy 100 000zł trzeba wypoziomować, wyregulować ramię, skalibrować wkładkę i tyle.
To linearny i w zasadzie zmieniasz ino płyty.
Serio...gramofony od zbycha z Wrocławia pod tym względem Ci nie leżą?
Małe sprostowanie zbychwro nie jest z Wrocławia tylko z Rzeszowa.
Na razie żadnych pytań. Bardzo dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi w moim wątku.
Tego nie powiedziałem. Wyglądają świetnie, jednakże jako winylowy ignorant mam pewien opór przed wydaniem 3 - 4k na używkę. Muszę się po prostu z tą myslą oswoić
Mniejsza z tym, grunt, że nie ze Szczecina
Z jakiej oferty i z czym na pokładzie?
Sprzedawca twierdzi, że główka jest wymienna. Teraz zamontowana jest T4, ale do gramofonu od razu dokupiłem headshell na 1/2 cala. Spodziewam się przesyłki w poniedziałek. Oczywiście napiszę parę słów jak sprzęt dojedzie do mnie (mam nadzieję, że kurier i sortownia nie pokażą na co ich stać)
Gramofon kupiłem od allegrowicza o nicku "zbychwro". Na razie jestem zadowolony: bezproblemowy kontakt, miła rozmowa, brak nacisków na zakup, polecenie kilku modeli i przesłanie zdjęć ilustrujących widoczne mankamenty sprzętu, tak aby na spokojnie podjąć decyzję - kupić, czy nie. W dwóch słowach - zdecydowanie polecam.
czy oryginalny do tego ramienia? Bo inne nie pasują.
Mógł mieć na myśli wkładkę.
Nie, nie ten. Ale w opisie aukcji gramofonu, który kupiłem wyraźnie było napisane, że ramię z wymiennym headshellem. Potwierdził to też sprzedawca podczas jednej z kilku rozmów jakie odbyliśmy. Zaoferował nawet, że od razu wymieni headshella, ale ja zdecydowałem się na razie na pozostawienie wszystkiego jak jest, a headshell miał zostać przesłany z gramofonem jako opcja do samodzielnej wymiany jakbym załapał bakcyla.Pawelec pisze: ↑07 gru 2018, 22:52Tu masz ofertę na ten gramofon z wymienną główką, myślałem, że to ten kupiłeś. Jest w dobrym stanie:
https://allegro.pl/technics-sl-ma1-dire ... 53299.html
ja też mam taką nadzieję
Przy tym zakupie wygoda i prostota obsługi była priorytetem (czyli "wciskasz guziczka i gra muzyczka"