Ja używam forumowy. Jest idealny.
Klub Okki Nokki
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- Myszor
Re: Klub Okki Nokki
Jeśli to mkii to cena jest atrakcyjna.
https://www.tophifi.pl/gramofony/myjki- ... owych.html
https://www.tophifi.pl/gramofony/myjki- ... owych.html
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- blispx
to ze zwrotów i wystawek chyba- na jedno wychodzi, RCM lub winyle[dot]pl zdaje się już taką akcje kiedyś także robił, nic tylko brać, chociaż cena nadal wysoka (tak z 399) jak za ten paździerz 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Możliwe, że wyprz. wystawowych. W ubiegłym roku o tej porze podobnie oferowano kilka sztuk w takiej własnie cenie. Salon W-wa JP-II.
- Myszor
No ja zamten paździerz dałem,coś ze dwa kafle. Tylko pokrywkie gratis dorzucili.
- Biogon
- Gramofon: składak
Ja za ten paździerz dałem trochę mniej ale i tak był warty każdej wydanej złotówki. BTW, jak ktoś ma miejsce to polecam zbudować sobie stanowisko do mycia rodem z IKEA
Szafka (barek) UDDEN i lampka nie pamiętam. Całość świetnie zgrała się jako stacja do odświeżania winyli. Na dolnej półce mam kartonik z okładkami i foliami, na środkowej chemię i szczotki a u góry ON. Czysto i wygodnie 

- blispx
za małe... wanny ultrasonicznej, pompy i galonów wody nie pomieści , u mnie do mycia jest inne pomieszczenie- nie przeszkadzam nikomu chyba że szczurom , no ale lampka fajna 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Myszor
Bliss my tu nie rozważamy o myciu PRZEMYSŁOWYM ino hobbystycznym 

- blispx
Rozkręciłem dzisiaj dziada, podłączyłem czujkę płynu w pojemniku do sterownika i o dziwo myjka rusza, wcześniej myślałem że jest on uszkodzony, a był ubrudzony/zapchany. Coraz bardziej mnie ta myjka zadziwia
Natchniony tym postanowiłem poszperać w odmętach internetu i to co znalazłem:
https://www.dhtrob.com/overige/okkinokki_repair.php
Czyli reasumując myjka jest tak prosto skonstruowana że idzie tam wszystko naprawić/poprawić/wymienić na tanie zamienniki więc skąd ta cena? tym bardziej że po kilku latach wymięknie, nastąpi zużycie materiału i trzeba będzie kombinować
Kolejnym krokiem było skonstruowanie talerza o rozmiarze labela coś a la myjka od Project'a. Wykonałem sobie taką prowizorkę na szybkiego, ktoś zapyta po co, już tłumaczę. Pełny talerz stanowi przeszkodę do mycia płyt pofalowanych, które później prostuję w ORB, powiedziałbym że nawet lekka fala odbija ramię ssące. Na prowizorycznym talerzu który wykonałem taki problem nie istnieje
Todo:
1. sprawdzenie pojemnika pod kątem szczelności od strony przeciwnej wirnika
2. sprawdzenie przepustowości/czystości kratki i gąbki pojemnika od strony wirnika
3. sprawdzenie uszczelnienia rury ssącej przymocowanej do pojemnika
4. zamontowanie lepszego uszczelnienia dla komory wirnika
5....
6...
7. wystruganie na drukarce 3D nowego pełnego ramienia ssącego z PVC o średniej miękkości bo to co dają do Okki to jest jeden wielki żart, piachem czy gruzem nie czyszczę więc nie wiem kiego one jest 2wuczęsciowe
Teraz moje zalecenia /będzie skromnie/ chyba że ktoś coś od siebie doda:
1. jeżeli chcecie unikać odcisku na labelu (np. na czerwonym Columbia czy czarnych RCA z pieskiem) po oringu na zakręcanym zacisku lepiej go nie zakładać no i oczywiście nie dokręcać na chama
2. nie czyścić pasków ramienia ssącego szczotkami, po pewnym czasie welur się pruje i szybko się niszczy, najlepiej zostawiać do wyschnięcia w rurze ssącej, czytałem gdzieś zalecenia że takie postępowanie może spowodować pęcznienie tworzywa z którego wykonane jest ramię ale można to potraktować jako świetny żart, chociaż hmm
3...

https://www.dhtrob.com/overige/okkinokki_repair.php
Czyli reasumując myjka jest tak prosto skonstruowana że idzie tam wszystko naprawić/poprawić/wymienić na tanie zamienniki więc skąd ta cena? tym bardziej że po kilku latach wymięknie, nastąpi zużycie materiału i trzeba będzie kombinować

Kolejnym krokiem było skonstruowanie talerza o rozmiarze labela coś a la myjka od Project'a. Wykonałem sobie taką prowizorkę na szybkiego, ktoś zapyta po co, już tłumaczę. Pełny talerz stanowi przeszkodę do mycia płyt pofalowanych, które później prostuję w ORB, powiedziałbym że nawet lekka fala odbija ramię ssące. Na prowizorycznym talerzu który wykonałem taki problem nie istnieje
Todo:
1. sprawdzenie pojemnika pod kątem szczelności od strony przeciwnej wirnika
2. sprawdzenie przepustowości/czystości kratki i gąbki pojemnika od strony wirnika
3. sprawdzenie uszczelnienia rury ssącej przymocowanej do pojemnika
4. zamontowanie lepszego uszczelnienia dla komory wirnika
5....
6...
7. wystruganie na drukarce 3D nowego pełnego ramienia ssącego z PVC o średniej miękkości bo to co dają do Okki to jest jeden wielki żart, piachem czy gruzem nie czyszczę więc nie wiem kiego one jest 2wuczęsciowe
Teraz moje zalecenia /będzie skromnie/ chyba że ktoś coś od siebie doda:
1. jeżeli chcecie unikać odcisku na labelu (np. na czerwonym Columbia czy czarnych RCA z pieskiem) po oringu na zakręcanym zacisku lepiej go nie zakładać no i oczywiście nie dokręcać na chama
2. nie czyścić pasków ramienia ssącego szczotkami, po pewnym czasie welur się pruje i szybko się niszczy, najlepiej zostawiać do wyschnięcia w rurze ssącej, czytałem gdzieś zalecenia że takie postępowanie może spowodować pęcznienie tworzywa z którego wykonane jest ramię ale można to potraktować jako świetny żart, chociaż hmm

3...
- Biogon
Ciekawe przemyślenia. Dzięki za linka. W moim przypadku, czyli 2-3 płyty na tydzień (lub mniej) mam nadzieję że nigdy nie będę musiał tego ustrojstwa rozbierać 

- blispx
Todo:
5. dorobienie kołków dystansowych z metalu, bo to co tam jest jest , a jakże z plastiku, wystarczy mocniej ścisnąć i już zapomnijcie z łatwym/przyjemnym rozbieraniem
5. dorobienie kołków dystansowych z metalu, bo to co tam jest jest , a jakże z plastiku, wystarczy mocniej ścisnąć i już zapomnijcie z łatwym/przyjemnym rozbieraniem
- Myszor
A co masz na myśli z tym ramieniem ssącym dwuczęsciowym? Ja mam jednoczęściowe. Czy chodzi ci o coś w środku ?
- blispx
do MKIV jest 2wuczęsciowe , 2wie rury jedna w drugiej siedzi

część z paskami lata na lewo prawo i trzeba pamiętać o dociskaniu, nie wiem w jakim celu to tak było zrobione, nie widzę powodów, lepsze było już w starszych wersjach

część z paskami lata na lewo prawo i trzeba pamiętać o dociskaniu, nie wiem w jakim celu to tak było zrobione, nie widzę powodów, lepsze było już w starszych wersjach
- Myszor
Aha, u mnie nic nie lata. Nawet nie zdawalem sobie sprawy żeto są dwa elementy.
- Biogon