ahaja pisze:Jest mnóstwo zwykłych 2 głowicowych z biasem na allegro: technics, sony, akai, denon, kenwood, onkyo etc.
Niekoniecznie Nakamichi.
A zarazem starsze niż 1981 rok? Pewnie niewiele
ahaja pisze:Niektóre wyższe modele (wcale nie droższe) oferowały również automatyczną kalibrację do danej taśmy. Kenwood, Pioneer, Onkyo ...
Jw.
ahaja pisze:Takiej regulacji i innych bardziej zaawansowanych nie maja starsze magnetofony jak ten właśnie Dual.
Brawo, ale powiedz nam w końcu coś czego byśmy jeszcze nie wiedzieli
ahaja pisze:Proponuję nie podawać linków zainteresowanym takim zakupem bo nie wiesz co ważne jest w takim sprzecie. Nie chodzi tu bynajmniej o to tylko by się taśma kręciła ...
Nie wiem czy ta uwaga jest skierowana do mnie czy do kogoś innego, ale przyjmę, że do mnie
Oczywiście nie zgadzam się z takim osądem, że niby to nie wiem o co chodzi w taśmach.
Nawet nie wiem na jakiej podstawie to oceniasz (postów o magnetofonach mamy mało na forum).
Mogę co najwyżej dodać, że nie przypominam sobie bym miał cokolwiek do gadania w kwestii wyboru tego czy innego magnetofonu przez matika, jednakże nadal uważam (tak jak na początku), że nie wydał źle swoich pieniędzy.
ahaja pisze:Nie wiem po co zaczynasz. Jak czegoś nie wiesz to nie pisz. Tak lepiej.
Ale że co kto zaczyna?

Bo ja nie wiem (ale mimo to, piszę).