On chyba nie do Ciebie

A powiedz Krzysiek jeśli wiesz jaka jest różnica w dźwięku jak zamiast opampów robi się klasycznie na tranzystorach ?
On chyba nie do Ciebie
Mi też
Mało który ma, bo i po co?
A dla mnie w sumie mogłoby go nie być. Tzn. inaczej - na pewno bardzo ułatwia zabawę z ustawieniami, ale jak już się to zrobi jest praktycznie zbędny. Fajnie, że dali opcję, że może się wygaszać po paru sekundach.
To prawda, bardzo wygodna opcja.
Mi to zbytnio nie przeszkadza, mało który gramofon ma wyprowadzone XLR'y. Za to fajnie, że ma wyjścia zbalansowane, zysk z tego jest mimo wszystko.
Port GN to jest ich firmowy port, który pozwala podłączyć różne planowane, upgradujące klocki, w tym wspomniany w moim poście zasilacz. Planują jeszcze jakieś, w tym bufor lampowy i coś tam jeszcze, nie pamiętam.
No właśnie powiem Ci, że tak kurcze nie koniecznie
Tak, oczywiście zgadzam się z Tobą w 100%. Moje porównanie z Husarią jest baaaaardzo subiektywne i obarczone dużą granicą błędu, głównie ze względu na czas (Husarię miałem w grudniu), jaki dzieli oba testy. Parametry to druga sprawa. Z tego co się orientuję GoldNote ma dla wkładek MM domyślnie i na stałe (szkoda) ustawioną pojemność na 200pF. W Husarii miałem ustawioną na 100 pF. Loading/impedancja w GN standardowo jak dla MM-ki czyli 47k. W Husarii jest nietypowo, bo tam jest do wyboru 48k i tak też było ustawione. Gain w GN mam wg ich nomenklatury ustawiony na 0dB co wg specyfikacji przekłada się na 45dB. W Husarii miałem 44,5dB, więc bardzo podobnie.Wojtek pisze: ↑05 lip 2018, 08:41spoon, oczywiście rozumiem że porównanie brzmienia PH-10 z Husarią opierasz na tym że obydwa preampy były ustawione na te same nastawy?
Bo jeśli nie no to trzeba założyć że sama różnica w loadingu wywiera tutaj duży wpływ na odczucia, szczególnie jeśli chodzi o odbiór pasma.
Skoro ustawienia były zbieżne to ta kwestia nam znikaspoon pisze: ↑05 lip 2018, 09:45Tak, oczywiście zgadzam się z Tobą w 100%. Moje porównanie z Husarią jest baaaaardzo subiektywne i obarczone dużą granicą błędu, głównie ze względu na czas (Husarię miałem w grudniu), jaki dzieli oba testy. Parametry to druga sprawa. Z tego co się orientuję GoldNote ma dla wkładek MM domyślnie i na stałe (szkoda) ustawioną pojemność na 200pF. W Husarii miałem ustawioną na 100 pF. Loading/impedancja w GN standardowo jak dla MM-ki czyli 47k. W Husarii jest nietypowo, bo tam jest do wyboru 48k i tak też było ustawione. Gain w GN mam wg ich nomenklatury ustawiony na 0dB co wg specyfikacji przekłada się na 45dB. W Husarii miałem 44,5dB, więc bardzo podobnie.
Dzięki Twojemu postowi zainteresowałem się tym phono stage'm i... - to był strzał w 10kę! Wielkie dzięki!
Super! Bardzo się cieszę, że udało mi się doradzić coś, co trafiło w Twój gust. U mnie ten klocek zostanie już raczej na bardzo długo