Gramofon do 2000 zł
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- decu
- Gramofon: Sansui SR-212
Re: Gramofon do 2000 zł
Nie namawiam do zakupu, ale sprostuję- gościu sprzedaje bez headshella. Zdjęcie "okładkowe" jest ukradzione z vintageknoba, natomiast prawdziwe fotki przedstawiają już bezgłowe ramię, a opis potwierdza "without headshell".Myszor pisze: ↑24 sie 2018, 19:33Dokładnie. Cena jest nieadekwatna. Sam headshell to prawie 100€.
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 263313258/
-
https://www.ukaudiomart.com/details/649 ... turntable/
Tyle na temat oryginalności tego ogłoszenia na ebay'u. Zwróćcie uwagę na datę ogłoszenia i datę na zdjęciach na ukaudiomart, gdyby były wątpliwości które było pierwsze.
Tyle na temat oryginalności tego ogłoszenia na ebay'u. Zwróćcie uwagę na datę ogłoszenia i datę na zdjęciach na ukaudiomart, gdyby były wątpliwości które było pierwsze.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jakiś oszust 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Laikiem jestem i dlatego moja opinia nie powinna zaważać na ewentualnych decyzjach zakupowych, ale jako, że temat podjąłem, to w poczuwam się w obowiązku do wrzucania paru słów na temat Sony x60 sprzedawanego w Legnicy: https://allegro.pl/sony-ps-x60-klasyk-i7540132643.html , którego podjechałem zobaczyć na własne, niedoświadczone oczy.
Z wyglądu bez większych zarzutów. Naprawdę elegancki stan. Wszystko niby działa, gra, podnosi się i opada; kręci, ale leciutko buja. Cena zdecydowanie za wysoka, bo pewnie i tak trzeba by przegląd zrobić (podobno nic w nim nie było grzebane i przywieziony jest ze Szwajcarii), a i wkładka z shellem z innej parafii.
Z wyglądu bez większych zarzutów. Naprawdę elegancki stan. Wszystko niby działa, gra, podnosi się i opada; kręci, ale leciutko buja. Cena zdecydowanie za wysoka, bo pewnie i tak trzeba by przegląd zrobić (podobno nic w nim nie było grzebane i przywieziony jest ze Szwajcarii), a i wkładka z shellem z innej parafii.
- darkman
- Kontakt:
Cena jak cena. One tak stoją. Trochę to niekonsekwentne co napisałeś, ale rozumiem rozczarowanie w ogniu walki.
Przegląd potencjalny czy nie, nie może i nie ma wpływu na cenę zakupu.
Obie opcje nie musza być zaletami.
Z ceny to odejmujesz koszt wkładki i headshella, jw. i masz cenę.
No jak buja to buja, nie spotkałem się z takim objawem w tych paru sztukach, które miałem okoliczność macać jakoś dłużej. Może podaj proszę nieco szczegółów. Oczywiście Twoja ocena negatywna jest wiążąca w tym momencie, ale może się przyda poglądowo dla innych kolegów.
-
Sam przeglądu pewnie nie zrobię, więc musiałbym doliczyć jeszcze pare stówek za takowy, a za te cenę wolałbym jednak mieć już pewność. Ceny ocena oczywiście jest tematem obiektywnymCena jak cena. One tak stoją. Trochę to niekonsekwentne co napisałeś, ale rozumiem rozczarowanie w ogniu walki.
Przegląd potencjalny czy nie, nie może i nie ma wpływu na cenę zakupu.

Faluje dokładnie rant talerza bez gumy. Leciutko, ale ruch jest faktem. Wybaczcie za niedokładny opis.Mógłbyś nieco więcej szczegółów? Faluje rant talerza (bez gumy)? Jaka amplituda?
- darkman
- Kontakt:
Bynajmniej.
Su Biektywnym
Oczywiście słuszne kombinujesz. Udanych łowów.
Su Biektywnym

-
-
I się stało, właśnie kupiłem gramofon Technics sl-1600 mk2 z tej oferty https://www.ebay.pl/itm/turntable-plati ... 3137679317 mam nadzieję, że nie zmoczyłem. Nigdzie taniej nie udało mi się go znaleźć. Pozostaje teraz tylko czekać i mieć nadzieję, że przyjedzie cały.
Technics SL 1600 MK2 + Yamaha CR-820 + Bowers & Wilkins 685 S2
- Biogon
- Gramofon: składak
Gratulacje, wygląda na bardzo zadbany egzemplarz. Napisz Francuzowi aby talerz, przeciwwagę i pokrywę zapakował oddzielnie!
-
Już mu napisałem, dobrze że zrobił foto przy dziennym świetle bo lepiej widać detale. Jestem ciekawy jaka siedzi w nim wkładka.
Technics SL 1600 MK2 + Yamaha CR-820 + Bowers & Wilkins 685 S2
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
Wydaje mi się że na froncie jest znaczek firmy Kenwood, ale niestety nic więcej nie wiem
Oby dobrze go spakował bo fajny sprzęt w normalnej cenie, patrząc na realia alledrogo

Oby dobrze go spakował bo fajny sprzęt w normalnej cenie, patrząc na realia alledrogo

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To Kenwood/Trio V-39 (wkładka).
Taki tani podstawczak, ale gra OK
Taki tani podstawczak, ale gra OK

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum