OK. Rozmawiałem ze sprzedającym odnośnie Technicsa SL-1310 MK2 i niestety winda nie działa do końca poprawnie, więc ten element muszę liczyć raczej jako do naprawy. Na szczęście udało się wygospodarować na ten cel 200,00 zł z ceny. Brać gramofon ?
Jeżeli umiesz sam sobie z winda poradzić lub masz kogoś zaufanego kto Tobie ten feler naprawi to niema się nad czym zastanawiać
To bardzo dobry model technicsa
Kupione (trochę prowizji dopłaciłem za Allegro, ale cóż...). Przepraszam, że nie w temacie do 1500,00 zł, ale nastawiałem się na SL-Q303 a SL-1310 MK2 napatoczył się niejako przypadkiem.
W takim razie powodzenia z windą i czekamy na zdjęcia!
W piątek powinien być gramofon, więc w weekend coś wrzucę A co do windy, to znalazłem już schematy i film jak ktoś rozbiera SL-1510 MK2, więc powinno być OK.
Tak. Całkiem spoko model na start i markowy, nawet na dłuższe pogranie bez problemu. Niestety tu wysoka cena. Realna średnia to około €140 (i bardzo często z pierwszej ręki), czyli max 600 pln`ów w ładnym stanie z towarzyszącą wkładką. Są i nieco tańsze, wówczas w 6 stówkach mieścisz się z przesyłką czy nawet podstawową (nową) igłą do zastanej wkładki.
Do tego sprzedawca znany z nieumiejętnego pakowania do wysyłki (nie zdejmuje talerza, przeciwwagi, koszka), w "przeserwisowanie" patrzyłbym z przymrużeniem oka, ale generalnie sprzęt od niego jest w dobrym stanie technicznym i można się dogadać co do ceny poza Allegro.