Odnośnie tego sony to dobra cena sam wcześniej brałem go pod uwage aby kupić .Lecz wpadł AKAI udeż na pw do RegSoft on ma wiedze co do sony gramków.
Jeśli się zdecydujesz to poproś od kolesia film poglądowy z działania jego funkcji oraz podłączonym do sprzetu grajacego.Ja tak kupiłem swój i facet nie ściemniał
Schneider Team 155 . Akai AP 207.
RADMOR 5102TE | YAMAHA AX 397
HECO VICTA 702
Bardzo proszę o uwagi dotyczące powyższych egzemplarzy.
Soniacz PS-4300 jest dobrze znany na forum. Parę osób go popełniło. Pisałem o nim wielokrotnie.
Ten wygląda dobrze ale oczywiście nie tylko wyglądem gramiak żyje ...
Co do wkładki to też znana ale jakiś znawca musiałby się wyrazić czy warta nowej (i jakiej) igły.
Headshell firmowy ale Technics'a ...
Ostatnio napisałem o nim tak: "Poprzednik PS-X6. Zmienili tylko silnik na mniejszy (tańszy ale stabilizowany kwarcem) i wywalili pitch … "
Ostatni zakup 3 tygodnie temu za zbliżoną (nieco wyższą) kwotę ... viewtopic.php?p=220002#p220002 viewtopic.php?f=64&t=12410
Boyzzz,
Pytania kolegi frommerta zblokowaliśmy razem odpowiedziami w wątku wyższym, więcej modeli itd.. bo dał anons w obu wątkach. Jednak potem w międzyczasie namąciły tu te buraki od Grafomanika i gdzieś się to rozmyło. Od 16go kol. frommert już się nie logował, ale o ile wiem prowadził korespondencję z chłopakami od Funkadelików s600.
Witam
Jestem kompletnym amatorem odnośnie gramofonów, a przeczytałem już kilka wątków na tym forum i w dalszym ciągu nie mam pojęcia jaki gramofon wybrać na początek. Mam kilka typów i proszę o podpowiedź:
Sony PS-4300 Direct Drive
Akai AP 206
Akai AP 306
Dual 604
przy założeniu że wszystkie będą w podobnym stanie to który byłby najodpowiedniejszy na początek przygody z gramofonem.
Może jednak na początek zejść z ceny i poszukać czegoś w granicach 600-800 zł
Z góry dziękuję za sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam
Ten PS-X4 za 1000 zł na Allegro wydaje się znacznie lepszym wyborem tylko, że jeden forumowicz go oglądał i coś mu nie pasowało. Może warto zerknąć kilka stron wcześniej i się dopytać w czym problem?
Bierz Technicsa. Aiwa to w tym wypadku bieda-opcja by była
Dokładnie tak - ten Technics jest godny polecenia.
Fajny model, dobry stan, dobra cena i rozgarnięty sprzedawca. Jakże się miło zaskoczyłem, że nie musiałem brnąć przez opis po szwabsku
Trochę zgłupiałem, ponieważ nie linkowałem żadnej Aiwy, tylko dwa Technicsy (pierwszy to SL-D202 [tutaj akurat aukcja się już skończyła, ale nie byłem go po prostu pewny i nie będę rozpaczał]; drugi to SL-Q303 [aukcja kończy się w środę]). Moglibyście doprecyzować o którego chodziło ?
Trochę zgłupiałem, ponieważ nie linkowałem żadnej Aiwy, tylko dwa Technicsy
OK, możliwe że eBay mnie z automatu przekierował na coś innego bo już było za późno.
Chodziło mi o SL-Q303.
Tylko proszę nie oszczędzaj tylko faktycznie licytuj do 1000 złotych, OK?
Nie chcę potem czytać w tym wątku że coś "uciekło" albo że nastąpił "pech", kiedy w rzeczywistości licytacja zakończyła się poniżej zakładanego budżetu
Jeszcze jedna sprawa. SL-Q303 tanio nie odpuszczę, ale nie chcę też aby poniosła mnie fantazja i mogę się szybko zbliżyć do kwoty zakupu SL-1310 MK2 stąd (wiem, że to cena pow. 1000,00 zł, ale chodziło o porównanie):