Ja już po pierwszych odsłuchach

w końcu... Parowanie i ustawianie źródeł prądowych to jakaś masakra

ale się udało

Pierwsze odsłuchy są mało miarodajne bo była już 3 rano a o 7 do pracy

Na pewno jest więcej szczegółów i dźwięk jest bardziej poukładany , zwróciłem uwagę na to co mi się wcześniej nie podobało, że jak jest duże natężenie różnych dźwięków , jest zróżnicowany to nie gubi się jest nadal do zrozumienia, wcześniej miałem wrażenie że się gdzieś to rozmywało. Nowy zasilacz sprawił że bas jest potężniejszy, nie jest go więcej nie wylewa się nie dominuje ale czuć go bardziej nawet przy cichym słuchaniu. Takie moje pierwsze spostrzeżenia. Jeszcze czekają mnie większe odsłuchy no i pomiary nim rzucę go do was na pożarcie
...
Odsłuchy wypadly bardzo dobrze. Pomiarów jeszcze nie robiłem niestety nadmiar zajęć mnie od tego odsuwa. Ale mam jedna zaglostke mianowicie prąd spoczynkowy. Przy dużym prądzie na opampie jest mega dużo szczegółów dźwięk jest pełny miękki duży ale przy mniejszym wszystkiego jest mniej dźwięk jest szczuplejszy ale za to dynamika przeze mnie postrzegana jest chyba lepsza dźwięk zdaje się być szybszy, być może dlatego ze nie ma się wrażenie zapchania, nadmiar informacji w pewnym momencie wciska w fotel z mniejszym prądem dźwięk jest lżejszy ale chudy. Co wybrać...
...
Po dłuższych odsłuchach jednak podoba mi się granie z większym prądem w układzie, dźwięk jest porostu czysty, pełny, ciekawy.
...
Wyszło że jest jeden mały błąd ze wzmocnieniem teraz na MC jest książkowo ale na MM jest deko za cicho przy przełączaniu preampów nie zauważyłem, ale nagrałem sobie kilka kawałków z wersji 4 i wersji 5 i przeskakując z plików wyszło że jest ciszej więc będzie mała korekcja. Wszystko na to wskazuje że w przyszłym tygodniu przekazuje egzemplarz do was na testy.
....
Taka ciekawostka dla plikolubnych. Plik z oryginalnego CD zgrany do flaca ma bitrate 1430kb, a nagrany z gramofonu dobrym ADCem ma bitrate 3410kb ta sama piosenka tylko jedna z winyla a druga z cd

CD oczywiście to zripowana a winyl nagrywany na żywo.
...
Udało się dobrać rezystor i wzmocnienie dla MM jak i dla MC jest juz książkowe