Dzisiaj pierwsza przymiarka nowej odsłony "starego" SP 25 w wersji Black . Plinta przygotowana pod ramię 12" z myślą o Jelco sa 750 LB. LB bo to też wersja czarna. Wyjdzie z tego pewnie bardzo czarny charakterek . Powoli będę pokazywał odsłony zawieszenia na sprężynach które zapożyczone z paskowca Thorensa TD 126 świetnie się sprawdza w połączeniu z moim ulubionym napędem.
Jako właściciel takowego zawieszenia i napędu dodam od siebie że odsłuchowo jest to rewelacja dla mnie.
W porównaniu z twardą plintą dzwięk jest ostrzejszy, wyraźniejszy, szczególnie dól pasma w głośnych rockowych kawałkach dostał szczegółów i mięsa.
Użytkowo trzeba się bardziej przyłożyć i nie mogę już bezmyślnie dźgać palcem w guzik „start” bo się zakołysze delikatnie.
Ale jak się to ogarnie to jest miodzio.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2018, 22:26 przez Myszor, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja pier... Pawelec !!!
Co dotkniesz w złoto się obraca.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Ja wiem, że to staje się nudne ale korzystając, że temat Technicsowy SP w czarneym wariancie jest, pozwalam sobie dołożyć jeszcze jedną odsłonę. Też czarny ale w innym wydaniu. Dla tych wszystkich (a w zasadzie jednego znam tu na forum ), którzy nie gustują w "meblościance"
Technics SP 15 wraz z JELCO SA 750L.
Dla tych wszystkich (a w zasadzie jednego znam tu na forum ), którzy nie gustują w "meblościance"
To jest (subiektywnie) plinta która dobrze wygląda na KAŻDYM meblu drewnopodobnym ...
Inaczej wciąż mam w oczach "konflikt meblościankowy"
No chyba, że sam wyprodukujesz zarówno plintę jak i mebel
Natomiast sam bym zamawiał albo wszystko matowe albo (tak wolę) wszystko na fortepian ...