Tak!nasiaka pisze:Z tych dotychczasowych propozycji, ta zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Aczkolwiek można jeszcze coś pokombinować.
Też popieram, po małej modyfikacji będzie OKeenneell pisze:Tak!nasiaka pisze:Z tych dotychczasowych propozycji, ta zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Aczkolwiek można jeszcze coś pokombinować.![]()
Idzie w kierunku, który proponowałem! (Ale jeszcze za mało)
W USA to nawet znak towarowy wygasłloamesoile pisze:a z domeny publicznej można korzystać do woli; z tym, że jej granice są różne w różnych krajach; to że coś jest w domenie publicznej w USA, nie znaczy, że także w Polsce
Nipper to już jest tak jakby wodotrysk do tego logo, bo już po samym tle prostokąta raczej widać, że nie chodzi tutaj o farby czy tapety winylowe, ale o płyty winyloweloamesoile pisze:też się zastanawiam czy aby nie za wysokie, to już zależy od wyglądu headera, ale mogę pokombinować
Jeszcze jakbyś powiedział dlaczego na nie to by było fajniekaczy pisze:Jestem na nie (jeśli o tę propozycję logo chodzi).
Od strony technicznej? Tu pomocy nie potrzeba. Grafika nie mamy, a więc o koncepcji ciężko rozmawiać.kaczy pisze:Natomiast w kwestii samego skina forumowego (jak już będzie logo i choćby jakaś kocenpcja kolorystyczna całości) mogę pomóc, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem.
Fakt, napisałem trochę jak baba (nie, bo nie). Moim zdaniem logo powinno być na tyle proste, aby wyglądało dobrze zarówno w kolorze jak i czarno-białe, a także niezależnie od rozmiaru, np. przy potrzebie wydruku na ewentualnej forumowej koszulce itd. (to zaproponowane powyżej jest nieczytelne kiedy jest małe). Mniej znaczy więcej - lubię prostotę.Wojtek pisze:Jeszcze jakbyś powiedział dlaczego na nie to by było fajniekaczy pisze:Jestem na nie (jeśli o tę propozycję logo chodzi).
Obsługuję głównie klientów biznesowych, a więc pracuję przy nieco innych projektach itd. natomiast z racji pewnego dość specyficznego klienta (branża lotnicza) zagadnienia związane ze skórkami do phpBB3 także nie są mi obce. Nie widzę więc problemu w stworzeniu dedykowanej skórki z jakąś ładną, prostą grafiką itd.Wojtek pisze:Od strony technicznej? Tu pomocy nie potrzeba. Grafika nie mamy, a więc o koncepcji ciężko rozmawiać.
Zajmujesz się tym?
Też widzę tutaj szarość i czerń, ale... czy koniecznie białe litery na czarnym tle? Można się pokusić o dwie proste wersje - dzienną i nocną (obie mocno do siebie zbliżone, a każdy ustawiłby sobie taką jaką woli).Wojtek pisze:Jak dla mnie to skin mógłby nawet zostać taki jaki jest
Co najwyżej widziałbym tutaj pole do popisu do zmiany takiej, że mamy biały tekst na czarnym tle, z elementami gradientu szaro-czarnego.
Wiem, to tylko słowa, ale myślę że łatwo można sobie to wyobrazić
Cóż, oczywiście fajna byłaby grafika wektorowa, ale jak sam widzisz, wielkiego wyboru w propozycjach nie mamykaczy pisze:Moim zdaniem logo powinno być na tyle proste, aby wyglądało dobrze zarówno w kolorze jak i czarno-białe, a także niezależnie od rozmiaru, np. przy potrzebie wydruku na ewentualnej forumowej koszulce itd. (to zaproponowane powyżej jest nieczytelne kiedy jest małe). Mniej znaczy więcej - lubię prostotę.
Jasne że będzie wybór pod tym kątem. Źle to ująłem. Raczej nie będzie "jedynej słusznej" skórki. Jednakże, tak jak pisałem wcześniej, to nie tutaj i nie teraz, póki co niech już dojdzie do tego logokaczy pisze:Też widzę tutaj szarość i czerń, ale... czy koniecznie białe litery na czarnym tle? Można się pokusić o dwie proste wersje - dzienną i nocną (obie mocno do siebie zbliżone, a każdy ustawiłby sobie taką jaką woli).