Przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale oczywiście się "pochwalę"
https://drive.google.com/open?id=19OO9W ... rWTZk4onAA
Przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale oczywiście się "pochwalę"
Generalnie najpierw rozcieńczyłem w słoiku i był syf, więc rozcieńczyłem jeszcze w szklance i to samo. A na końcu rozcieńczyłem jeszcze w karnistrze po wodzie destylowanej z resztką wody destylowanej i to samo. Mam 100% powtarzalność.songo pisze: ↑18 maja 2018, 21:07Oj, coś poszło nie tak. Nie ma cudów, żeby z izopropanolu (nawet technicznego) i w miarę czystej wody wyszło „mleko”. Albo ten alkohol jest bardzo zanieczyszczony (przed rozcieńczeniem był klarowny?), albo woda było zanieczyszczona, albo żadne z powyższych i coś było w naczyniach…
Trzeba znaleźć prawdziwą przyczynę problemu. Jeśli wyeliminowałeś wodę i naczynia, to rzeczywiście zostaje IPA… A co tam, zaszalej i kup za 15 dukatów izopropanol o czystości cz.d.a. z poniższej aukcji (jest chyba nieprzelewany, a zadziwiająco często zanieczyszczenia pojawiają się po przelaniu do tych plastikowych buteleczek):buzz_astral pisze: ↑20 maja 2018, 21:17Generalnie najpierw rozcieńczyłem w słoiku i był syf, więc rozcieńczyłem jeszcze w szklance i to samo. A na końcu rozcieńczyłem jeszcze w karnistrze po wodzie destylowanej z resztką wody destylowanej i to samo. Mam 100% powtarzalność.songo pisze: ↑18 maja 2018, 21:07Oj, coś poszło nie tak. Nie ma cudów, żeby z izopropanolu (nawet technicznego) i w miarę czystej wody wyszło „mleko”. Albo ten alkohol jest bardzo zanieczyszczony (przed rozcieńczeniem był klarowny?), albo woda było zanieczyszczona, albo żadne z powyższych i coś było w naczyniach…
Luzik. Żeby tylko takie problemy były w życiu, to by człowiek chodził z permanentnym bananem na buzi.buzz_astral pisze: ↑20 maja 2018, 21:17I masz rację, nie ma co sobie głowy zawracać. Niestety muszę to wziąć na klatę. Odsyłać mi się nie opłaca, a używać raczej nie będę. Nie pierwsza i nie ostatnia porażka.
Kochanieńki już w piątek zakupiłem Cleanser, właśnie przyszedł i właśnie zrobiłem miksturkę. Czyściutka jak nie wiem co. No i dla potwierdzenia jeszcze zrobiłem jedną małą miksturkę z poprzedniej IPY w słoiku, w którym zrobiłem to czyściutką i niestety to samo, więc bez dwóch zdań: IPA jest winna.songo pisze: ↑20 maja 2018, 21:35Trzeba znaleźć prawdziwą przyczynę problemu. Jeśli wyeliminowałeś wodę i naczynia, to rzeczywiście zostaje IPA… A co tam, zaszalej i kup za 15 dukatów izopropanol o czystości cz.d.a. z poniższej aukcji (jest chyba nieprzelewany, a zadziwiająco często zanieczyszczenia pojawiają się po przelaniu do tych plastikowych buteleczek):
http://allegro.pl/alkohol-izopropylowy- ... 93734.html
Jest o wiele za czysty do moczenia zakurzonych placków, ale i fortuny nie kosztuje… (nie mam nic wspólnego z tą aukcją i nigdy u sprzedającego nie kupowałem, ale gdybym nie miał zapasu, to pewnie bym wziął, bo wygląda to uczciwie).
Luzik. Żeby tylko takie problemy były w życiu, to by człowiek chodził z permanentnym bananem na buzi.buzz_astral pisze: ↑20 maja 2018, 21:17I masz rację, nie ma co sobie głowy zawracać. Niestety muszę to wziąć na klatę. Odsyłać mi się nie opłaca, a używać raczej nie będę. Nie pierwsza i nie ostatnia porażka.
![]()
A na czym konkretnie polega szkodliwość Fotonalu dla oczu?