A ja akurat skończyłem słuchać tego:
https://www.discogs.com/Miles-Davis-Mil ... ase/864088
i grandi del Jazz: Miles Davis di Pino Candini / Fabbri Editori z 1979 / pierwsze wydanie mam od nowości/ nr serii IGDJ-09.
Bardzo solidna kompilacja, wydanie włoskie w doskonałym tłoczeniu, w środku 8 stronicowa barwna książeczka, gatefold z zakładkami. Warto, bo zacnie wydane i bdb nagrane. Znakomity dobór repertuaru.
Fotki nie wrzucę, bo mam tak słabe łącze na LTE w tej chwili, że mogiła blada - zaraz mi się blokuje forum i mnie wywala.
Nagrania z takich sesji/płyt:
Track A1 originally released on Miles Davis – 'Round About Midnight, Columbia – CL 949, 1957
Track A2 originally released on Miles Davis – Jazz Track, Columbia – CL 1268, 1958
Track A3 originally released on Miles Davis – Miles Davis In Europe, Columbia – CS 8983, 1964
Track B1 originally released on Miles Davis – Nefertiti, Columbia – CS 9594, 1967
Track B2 originally released on Miles Davis – Bitches Brew, Columbia – GP 26, 1970
BTW, ja będziecie mieli to sygnalizuję błąd opisu na discogs (patrz wyżej).
Na płycie nie ma nagrania z 1957 roku lecz z 1956 go. W ogóle dziwny jest ten opis z dis. Podano płyty na których zrealizowano te nagrania pierwotnie, ale nie podano dat kompozycji. Tymczasem wzmiankowany wyżej utwór to standard Monka/Wiliamsa.
tak dokładnie to mi się nie chce teraz oglądać okładki, bo piwo zimne i zarzuciłem właśnie
Paula na Skrzydłach z Band On The Run.. cholera nawet nie wiedziałem, że mam 1UK z 1973 kompletny z plakatem w stanie M, hehe.. warto czasem pogrzebać na półce u Mamy. Let Me Roll It! Sie ma to się słucha
A czeka w kolejce
Miles na Pronicie czy czymś takim,
Tutu czy innym SX`sie.. bedo jajca.. e nie to
Muza SX2687.. się uchowało Qr`de.
.. ale na razie Sir Paul Wielki!
Bravo ja!