baterią kondensatorów i tam dać mostki i tą płytkę razem z trafem dać w inna obudowę
Super
Wydra czy słuchałeś może opampa NE5532 w nowej odsłonie zrobionego przez JRC ? Japończycy poprawili jego brzmienie i "odszumili" a dokładnie takiego opa używał David Hafler przy projektowaniu linii phono. NE 5532 może spokojnie rywalizować z OPA 627
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
Ja mam NE5532 sprzed 30 lat. Strasznie gruby ten opamp. Kumpel go oglądał i stwierdził że to chyba wersja dla wojska ale te nowe z JRC są rewelacyjne. Ponoć Accuphase często je stosuje
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
OPA 604 rzeczywiście robi wrażenie. Wcześniej go nie słyszałem. Duża kolekcję ...około 20 wzmacniaczy operacyjnych ma mój kolega i kiedyś miałem okazję posłuchać wszystkich. Dużo z nich pochodzi z demontażu bo ciężko zdobyć oryginały.
Ten twój Burr Brown to już od dawna należy do Texas Instruments. W 2000 roku Texas Instruments przejął Burr-Brown Corporation za około 7,6 miliarda USD
Przydałoby się także moim zdaniem jak już pojawi się reszta recenzji zebrać to co ważne- zdjęcia, opinie i przenieść do jakiegoś bardziej czytelnego wątku, bo ten stał się bardzo trudno przyswajalny.
Pewnie.
Jak cena gotowca będzie oscylowała wokół 1k to będzie to moim (i nie tylko) zdaniem świetny pułap.
Tranzystorow jfet chyba nie trzeba parowac. Ale sie doucze. Zawsze skladowa stala na wyjsciu wychodzi super a napiecia miedzy biegunowe identyczne. Nazwa pochodzi od czlona ukladu ktory stosuje plus phono
Jakub Honkisz ze Staccato kupił parowane tranzystory J-Fety od Thoshiba. Pisałem wcześniej że Staccato OS-Opamp jest na parowanych. Bursony z Australii ponoć wypadają nieco gorzej. Ponoć bo Bursonów nigdy nie miałem i nie słyszałem. Cena jest lekko zaporowa
No ja stosuje 2sk170 jfety ponoc dobre mi sie podoba ich brzmienie. Pracuje przy pradze 2mA na galaz wiec daja z siebie to co najlepsze, ciekawe jak paruje sie takie jfety bo mosfety ponoc bardzo trudno. Mi np brzmienie opa604 podoba sie bardziej niz opa627 choc maja ciezsze brzmienie janiestety sluchalem tylko od TI z BB ceny maja zbyt duze a czy graja gorzej raczej nie sadze w koncu to ten sam uklad mi sie wydaje ze to juz legenda i bajki audiofili ze oryginaly z BB sa tak drogie. No i wiadomo ze ich juz nie przybedzie. Z podobnie dzialajacych jest jeszcze AD823 tez calkiem spoko brzmi. Tylko ten jest tylko podwójny. Muses od jrc zostal owiany legenda ciekawe jak sie sprawuje bo cyfrowe potki maja super. Ogolnie to paru opampow sie osluchalem bo swojego czasu budowalem znaczy tuningowalem edeka od denona ze swietnymi dacami pcm1702 uwazanymi za jedne z lepiej brzmiacych jakie powstaly.. Wiem ze wiele rzeczy gra ale staram sie to brac ze zdrowym rozsadkiem bo jak bym sie jaral wszystkim co pisza to bym lykal jak mlody pelikan i sila rzeczy zajarany slyszalbym roznice, ja jak nie slysze roznicy lub jest gorzej to tak jest a nie ze to jest bog wie co za niewiadomo ile talarow to musi dobrze grac a ja jestem gluchy hehe