Stary, taka uwaga: jak "wiesz lepiej" mimo że wiesz jeszcze "guzik" (bez urazy) i póki co masz jedynie mgliste pojęcie o temacie to nie wiem na jakiej zasadzie "wymyślasz" co będzie lepsze
decybel pisze: ↑05 cze 2018, 10:28
Z Carbona chyba nie moge zrezygnowac - jest po prostu w cenie za te 2k
To co, budżet się uszczuplił nagle czy o co chodzi?
Rega dokłada Carbona w cenie zestawu RP3, więc nic dziwnego że do wyższych modeli wkładek się dopłaca.
Exact to przesada. Carbon to z kolei przesada w drugą stronę.
Sama Rega Carbon jest nieco więcej warta niż typowa AT91 z tytułu nieco lepszej igły, ale generator jest ten sam.
Tak czy siak, nie warto tej opcji w ogóle rozważać.
Generalnie musisz przyjąć na klatę fakt, że wszystkie wkładki Rega są mocno przewartościowane względem oferty konkurencji.
Nie postawiłbym takiego Elysa powyżej Nagaoki MP110 chociażby, mimo ze Elys droższy.
Będziesz miał problem z odsprzedażą Carbona - zaręczam.
Mialbym wtedy dwie wkladki.
No fajnie, tyle że ramię Regi nie ma odłączanego headshella, więc zmiana wkładki łączy się każdorazowo z demontażem i montażem oraz pełną kalibracją. Taki psikus. Można, jasne, ale po jakimś czasie szybko się odechciewa zmieniać

Niektórzy to latają do sklepu z taką robotą hah.
Wiec pomyslalem sobie, ze wezne tego Carbona, poslucham jakis czas, pewnie to i tak jakos zagra i bede sie na poczatku cieszyc
Z takim podejściem to możesz równie dobrze kupić gramofon z Lidla. Znane są z tego ze jakoś zagrają.
No chyba, ze radzicie tego Elys'a wziac teraz
Tak, tak radziłem i radzę nadal, bo wiadomo że sprzedawca jakąś wkładkę musi Ci wcisnąć.
Oczywiście można przyjąć że nie wiem co piszę
i schowac do szafy
To by było głupie.
chociaz nie powiem jeszcze Phono musze kupic
Nie musi to być phono Regi. Może być Art DJ Pre np. Taniej i niekoniecznie gorzej.
i kable
Potężny wydatek zapewne
a na swieta to mikolaj cos juz wspominal, ze moglbym wladke dostac jak bede grzeczny

Tak tak, już wiemy że to ty nosisz spodnie w domu i sterujesz finansami
Btw: off top macie gdzies info o jakims RCA 2.5m (phono-wzmak) ? Tzn wydaje mi sie ze 2m mi wystarczy ale dla pewnosci i wygody 2.5 bym wybral, wszystkie w miare normalne w zjadliwych cenach typu Melodika jest 2m albo 3m (uprzedzając "umiem" lutowac i mam nożyczki ale chcialbym uniknąć

)
Może być nawet i 5m. A co tam.