Wojtek pisze: ↑04 cze 2018, 13:18
decybel pisze: ↑04 cze 2018, 11:36
Nie mam argumentow innych, zeby Cie przekonac oprocz tego, ze kupilem wzmacniacz używany, lampowy o bardzo niewielkim WAF na zasadzie "jak bedzie bardzo sie nie podobal - to go sprzedam", a jednak gra do dziś u mnie.
Fajnie, ale to chyba nie tłumaczy dlaczego z gramofonem jest taki problem
Te wygladem wydają się ok, rozumiem ze zagrają lepiej niż ta Rega tak ?
"To zależy". Ramię może i Rega ma lepsze technicznie, ale mało "wygodne".
A tak to cała reszta zależy od zastosowanej wkładki.
Czasem ludzie maja tez inne rzeczy do zrobienia niż spedzac kolejne dni, czytac i szperac o gramofonach - czyli chodzi o czas

Wiem, ze dla Was jako pasjonatów to jest cieżkie do zrozumienia ale obecnie jeszcze nie jestem na Waszym poziomie wkręcenia i serio mam pełno róznych zaleglosci, a szukanie gramofonu tylko potęguje wiecej zaleglosci

Trochę nie rozumiem co to ma do rzeczy.
Po drugie - ty nam teraz robisz łaskę czy sam masz do siebie żal, że poprosiłeś forum eksperckie o radę?
Równie mógłbyś "nie tracić czasu", "sam" (

) zdecydować i "kupić ten biały" i "problem" miałbyś z dyni.
A jednak po coś tutaj z nami dyskutujesz
(a i tak wyglad tez ale to nie jest najwazniejszy - czarny moze nawet by byl lepszy)
Udowodnij że nie jest.
Ja tego nie widzę w Twoich postach, wybacz.
Zwracam uwagę że odrzucasz gramofony o lata świetlne lepsze z perspektywy cena/jakość od Twoich bieżących rozważań "bo nie wyglądają tak jak powinny"
Dlatego albo będziemy ze sobą szczerzy albo będzie coraz śmieszniej
Ok dzieki o to mi chodzilo w sumie, czyli wydaje sie, jesli dobrze zrozumialem, ze jak co to na wstepie Carbon jakos tam poskrobie, po jakims czasie "na swieta" do mikolaja o cos troche lepszego

OK, Ty chyba nie potrzebujesz szczerej porady tylko poklepania po pleckach, bo już zdecydowałeś.
Prawda?
Jeśli tak to nie zabieraj nam już czasu i "kup biały"

Sory za dosadność.
ok dzieki, widze ze jednak sie nie rozumiemy
Nie musze nic nikomu udawadniac

Wszystko co powiem negujesz uwazajac, ze proboje Cie oszukac, Ty wiesz lepiej co mną kieruje wewnetrznie, zabieram Twoj czas, a i na koniec proboje wyłudzic poklepanie po ramienu swojej decyzji

W sumie to czesty każdo-forumowy argument i latwy do przewidzenia scenariusz

. Cos o tym linczowaniu pisalem wyzej - o to jest to, cokolwiek bym nie napisal i tak bedzie źle bo "wybralem" nowy produkt, ktory mi sie podoba również wizualnie

(sorry za dosadnosc ale tak to czesto wyglada wsród najbardziej obytych z tematem ludzi, ze sie czlowiek boi o cokolwiek spyta bo zostanie posądzony o doslownie wszystko co mozna sobie wymyslec)
Naprawde doceniam słuszne porady, tutaj Myszor np zwracał uwage na kilka ciekawych spraw, o ktorych sobie doczytalem. Na prawde nie mam 10 lat i nie wydaje pieniędzy tatusia na zachcianke uwidzianą w telewizji. Kupowanie i pokazywanie kolegom sprzętu dla szpanu tez mam zasobą wiec serio nie rozumiem tej nagonki, ze cos sie musi podobac.
Koncząć Wojtku jeśli chodzi o gramofony sugerowane przez Ciebie, skoro Rega ma w sumie lepsze ramie to jednak wezne Rege bo mi sie podoba bardziej - pogodze sie z brakiem wygody i wyzszą ceną. Szczerze dziekuje za porade dotyczącą wkladki bo mi bardzo pomogla. Mam nadzieje, ze merytorycznie jeszcze kiedys mi pomożesz bo na pewno masz wiedze, ktorej ja nie posiadam.