Witam,
Tak się złożyło, że w sb od świtu byłem w trasie. Ok 8, 8.30 wpadłem po drodze do 2 biedronek w woj świętokrzyskim. W obu towar wyłożony. Mnóstwo tego. Wszystkie tytuły, po 2-3 egz. I też się mocno zdziwiłem z naliczonego rabatu
Po czwartku zobaczymy jak to wszystko gra... Już nie mogę się doczekać...
Wiele już było dywagacji na temat pochodzenia płyt sprzedawanych w Biedronce. Niektórzy próbowali lansować tezę, że są to tłoczenia robione specjalnie dla Jeronimo Martins, ale ta teza ostatecznie upadła.
Tak sobie przeglądam moje biedronkowe zakupy zwracając uwagę na datę tłoczenia i co widzę: 2 x 2014, 4 x 2015, 5 x 2016, 3 x 2017. Czy nie jest tak, że Jeronimo Martins skupuje po prostu leżaki sklepowe i magazynowe od innych sieci i upłynnia je w korzystnych cenach?
Moje dwa ostatnie zakupy, czyli Metallica – Master Of Puppets i Deep Purple – Stormbringer na Discogs są do dostania odpowiednio od 15,99 i 14,99 EUR. Tymczasem Biedronka sprzedawała je po 39,99 PLN.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
To jest już norma. Kiedyś zapytałem skąd taka cena,bo było drożej, to napisali że nie kupili w biedrze tylko zamówili u producenta z tej samej partii .
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Czy nie jest tak, że Jeronimo Martins skupuje po prostu leżaki sklepowe i magazynowe od innych sieci i upłynnia je w korzystnych cenach?
A mnie się wydaje, że reszta nas po prostu mocno doi. Biedronka kupuje kilkaset sztuk danej płyty u dystrybutora, cenę pewnie też dostaje lepszą i sprzedają na symbolicznej marży. Dla nas to dobrze, a jak widać inni dają się w to wciągać i też zaczynają robić korzystne promocje. My możemy tylko zaciera ręce