Witam !
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Witam !
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witam !
Pachenko:
Zdanie zdaniem, ale ubierając to w takie słowa jak ty to zrobiłeś to brzmi tak jakbyś naprawdę nie wiedział o czym gadasz
Wystarczy pomyśleć kiedy wprowadzono mp3, jaka była sytuacja przed spopularyzowaniem tego formatu i samej idei jakościowej kompresji cyfrowego zapisu muzycznego oraz co dzięki temu zyskali melomani, a także do jakiego rozwoju zarówno medium jak i samej muzyki to doprowadziło.
Zdanie zdaniem, ale ubierając to w takie słowa jak ty to zrobiłeś to brzmi tak jakbyś naprawdę nie wiedział o czym gadasz

Wystarczy pomyśleć kiedy wprowadzono mp3, jaka była sytuacja przed spopularyzowaniem tego formatu i samej idei jakościowej kompresji cyfrowego zapisu muzycznego oraz co dzięki temu zyskali melomani, a także do jakiego rozwoju zarówno medium jak i samej muzyki to doprowadziło.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Kusma
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Witam !
Dobra, poprawiłem literówki, za które przepraszam:) Wojciechu, dzięki za zwrócenie uwagi- staram się literówek nie walić, ale czasami zapominam przeczytać tekst pod tym kątem.
Myślę że Pachenko zwraca uwagę na jakiś ciekawy aspekt, nie będę go drążył dalej, zreszta dobym komentarzem jest to co powiedział na temat muzyki ostatnich 3 dekad Bob Dylan, sugerując, że odkąd wydaje się głównie na nośnikach cyfrowych (muzykę), nie powstało nic godnego uwagi. Ma to sens- cyfrowa obróbka dźwięku i wszlakie filtry zabiły trochę "prawdziwość" i kunszt muzyków. Ale to już dyskusja na inny temat.
Myślę że Pachenko zwraca uwagę na jakiś ciekawy aspekt, nie będę go drążył dalej, zreszta dobym komentarzem jest to co powiedział na temat muzyki ostatnich 3 dekad Bob Dylan, sugerując, że odkąd wydaje się głównie na nośnikach cyfrowych (muzykę), nie powstało nic godnego uwagi. Ma to sens- cyfrowa obróbka dźwięku i wszlakie filtry zabiły trochę "prawdziwość" i kunszt muzyków. Ale to już dyskusja na inny temat.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- soob
Re: Witam !
Z całym szacunkiem dla Pana Dylana, ale trzeba być ignorantem żeby powiedzieć, że przez ostatnie 30 lat nie ukazało się nic wartego uwagipan_winyl pisze:Dobra, poprawiłem literówki, za które przepraszam:) Wojciechu, dzięki za zwrócenie uwagi- staram się literówek nie walić, ale czasami zapominam przeczytać tekst pod tym kątem.

Wiem, że listy typu The Best of Rolling Stones itd. nie są jakimś wyznacznikiem jakości muzyki tak bardzo, ale jakiś obraz można sobie wyrobić i na pewno są tam albumy wydane po '82 roku

Ja polecam listę "1001 albumów, które musisz sprawdzić przez śmiercią" -- imho rzetelna lista i zawiera naprawdę klasyczne (nawet jeśli trochę komercyjne) pozycje

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witam !
Każda muzyka, która daje swojemu twórcy zarobić, jest komercyjna, tak więc dziwi mnie taki komentarzsoob pisze:(nawet jeśli trochę komercyjne)

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Kusma
Witam !
Świeta racja. Niekomercyjne to sa plemienne piosenki z Zambii, reszta to produkty komercyjne, gorsze lub lepsze.Wojtek pisze:Każda muzyka, która daje twórcy zarobić, jest komercyjna, tak więc dziwi mnie taki komentarz
Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
- Sindsoron
- Kontakt:
Witam !
zdarza się jeszcze naprawdę niekomercyjny black metal ;pKusma pisze:Świeta racja. Niekomercyjne to sa plemienne piosenki z Zambii, reszta to produkty komercyjne, gorsze lub lepsze.
Collection
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Witam !
Niekomercyjnych rzeczy prosto z "szopy" (bądź nie) jest cała masa, ale zgodnie z naturą rzeczy, te twory nie trafiają na takie zestawienia jak "1000 albumów..." 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum