Tak jak mówiłem wcześniej wrzucam mały poradnik do wymiany smaru w tejże maszynie. 1)Zabezpieczamy ramię gramofonu, Sciągamy wkładkę, talerz wiadomo. Rozpinamy e ringa przekładni.
. 2)Luzujemy imbusa(1.3mm) podpórki ramienia.
3) Gramofon na plecy i odkręcamy śruby mocujące dolną pokrywę. Widok mamy zacny.
4) Odkręcamy płytkę mocującą przewodu zasilania.
. 5)Luzujemy imbusa(1.5mm) w mechanizmie ramienia. W bardzo delikatny sposób wyciągamy go z trzpienia uważając na kable.
6) Ściągamy e ringa z dzwigni.
Wyciągamy i mamy kolejną dźwignię. Kolejna walka z e ringiem tym razem mniejszym.
Mój wylądował w dywanie

7)Wyciągamy go i mamy już widok na cały mechanizm windy
8) Odkręcamy śrubę mocowania windy.
9)Pozostało tylko odkręcić dwie śruby i mamy toż to cholerstwo.
9)Rozbieramy czyścimy smarujemy gotowe

Tutaj miały pojawić się zdjęcia ale znikły z telefonu

10) Składamy w odwrotnej kolejności.
Moje uwagi i spostrzeżenia :
Przede wszystkim zwrócić szczególną uwagę na ustawienie całego mechanizmu ramienia w jakim położeniu jest. Druga sprawa wszystkie dźwignie jak były ustawione przed rozkręceniem. Ja z tym walczyłem dobre 3 godziny aż znalazłem stare zdjęcia. To mi dużo pomogło. Co do smarowania nawaliłem tego sporo w tłok i w te przewężenie co wchodzi. Dokręcajac śrubę na tłoku nie przesadzać z siłą. I to tyle chyba. Dołączam zdjęcia jeszcze jakiego smaru użyłem i czym czyściłem.
Dla mnie pomocna instrukcja była kolegów Rega i kolegi Metallsnow. To dzięki wam podjąłem się tego. A tak na zimno już po tym wszystkim to myślę że roboty jest na 30 minut

Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.