Witam Szanownych Kolegów
Pozwolę się podłączyć z zapytaniem o gramiaka do 1500 zł. Po 10 latach abstynencji znów mi się zamarzył powrót do winyla
Na początku myślałem o kupnie czegoś nowego, ale po przeczytaniu wszystkiego skłaniam się do kupna używki vintage.
Mam świadomość, że ten ortofon to raczej do wymiany - kiedyś bardzo lubiałem AT 440.
Ale najważniejsze czy ten gramiaczek wygląda sensownie czy lepiej poszukać gdzie indziej? Wiem, że to handlarz, ale nic innego jakoś mnie nie zainteresowało
Weź Soniacza od Regsofta
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Witam Szanownych Kolegów
Pozwolę się podłączyć z zapytaniem o gramiaka do 1500 zł. Po 10 latach abstynencji znów mi się zamarzył powrót do winyla
Na początku myślałem o kupnie czegoś nowego, ale po przeczytaniu wszystkiego skłaniam się do kupna używki vintage.
Mam świadomość, że ten ortofon to raczej do wymiany - kiedyś bardzo lubiałem AT 440.
Ale najważniejsze czy ten gramiaczek wygląda sensownie czy lepiej poszukać gdzie indziej? Wiem, że to handlarz, ale nic innego jakoś mnie nie zainteresowało
Panowie krótka piłka, czy warto kupić Luxmana PD 282 w dobrym stanie 100% sprawny ale bez oryginalnego headshella za 1400 zł ? I drugie pytanko można gdzieś kupić oryginalny headshell ? Ktoś z szanownego grona posiada w/w gramofon ?
Pozdrawiam. Marek.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Cena jak cena może i warto może i nie zależy od stanu i wkładki jaką oferuje sprzedawca. Ramię z tego co widzę to Grace G-640 do średnio podatnych wkładów, co tam będziesz podwieszał?
edit
jednak to inne ramię dość podobne do tego https://www.vinylengine.com/library/rega/r200.shtml patrząc pod kątem cen samego ramienia to grajek jest prawie za darmo, 16g mass eff , cartdridge weight 4-12g- tylko właśnie nie wiem czy gdy dasz koszyk powiedzmy 15g dla DL103R to wyważysz je .. trza by doczytać
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Miałem ten model, za tą cenę warto, choć zawieszenie odstaje od wyższych modeli... sam gramofon jak i ramie ok, nie było problemu nawet z szlifami fine line. Sam sprzedałem chyba za £285.
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
Nie myśl o tych Thorensach jako pierwszym gramofonie, obojętnie za ile, a w szczególności z perspektywy "nie chcę latać do serwisu".
Nie, nie chodzi o to że są awaryjne czy coś, po prostu wymagają już pewnego obycia z gramofonami.
Ten Dual 606 z Shure V15 IV w komplecie to ciekawa opcja.
Ramię ULM, ale ma w komplecie adapter do montażu wkładek 1/2'' (dlatego wisi tam ten Shure).
Mimo wszystko sądzę że jak pogrzebiesz to jeszcze coś fajnego znajdziesz do 1500