Zagadka od firmy Unitra fonica
- Mechanior
- Gramofon: Technics SL-Q3
Zagadka od firmy Unitra fonica
Dwa gramofony :
1. Daniel - wkładka Unitry, igła MF-100
2. G 601a - wkładka Tenorel, igła MF-100
W Danielu obie wkładki grają równo na obu kanałach, bardzo podobnie.
W G 601a wkładka Unitry gra równo na obu kanałach, wkładka Tenorel gra tylko lewy kanał.
Ktoś ma jakieś logiczne wytłumaczenie??
1. Daniel - wkładka Unitry, igła MF-100
2. G 601a - wkładka Tenorel, igła MF-100
W Danielu obie wkładki grają równo na obu kanałach, bardzo podobnie.
W G 601a wkładka Unitry gra równo na obu kanałach, wkładka Tenorel gra tylko lewy kanał.
Ktoś ma jakieś logiczne wytłumaczenie??
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Zagadka od firmy Unitra fonica
No być może popełniasz jakiś błąd podłączenia tenorela w G601A (konektory, styki,zwarcie.. itp-posprawdzaj ponownie i potem jeszcze raz).
Poza tym w zacnym gramofonie G601A, fabrycznie montowano wkładki Shure M44MB, może nie lubić Tenoreli oraz Mf`ek. Co by mnie jakoś specjalnie nie dziwiło. Oryginał to oryginał

Poza tym w zacnym gramofonie G601A, fabrycznie montowano wkładki Shure M44MB, może nie lubić Tenoreli oraz Mf`ek. Co by mnie jakoś specjalnie nie dziwiło. Oryginał to oryginał

- Mechanior
- darkman
- Kontakt:
Gniazda pin konektorów ....
- teraz będzie trudniej = okablowanie ramienia?
nie umawialiśmy się, że ma być najprościej.

- Mechanior
Jakby to miało być okablowanie ramienia to obie wkładki by nie grały. Ale gniazda w ramieniu to może być to.... 

- darkman
- Kontakt:
Hm, no teoretycznie tak. W praktyce bywa różnie. Gniazda to jednak integralna część/końcówka okablowania o ile się nie stosuje bezpośredniego wyjścia na piny wkładki jak w ramionach shell fixed.
Pamiętaj też, że napięcia wkładek mogą wykazywać różnice (nie sprawdzę, bo to Twoja robota, a nie pamiętam w tej chwili). Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić gniazda konektorów od strony okablowania.
Nie mniej jednak Mf-ka byłą robiona pod wymagania Shure M44MB, "unitry?" - to nie wiem - może Obywatel lub Plus12 coś więcej zasugerują.
A tak BTW to ten Tenorel musi Tobie koniecznie grać? Mnie się trafił teraz walnięty korpus ShureM44MG i staram się żyć nadal
, choć uszkodzone generatory to raczej mało spotykana usterka.
(BTW - jak ktoś chce dać do naprawy, to mogę oddać gratis - igły też jakieś mam, nawet nowe).
Pamiętaj też, że napięcia wkładek mogą wykazywać różnice (nie sprawdzę, bo to Twoja robota, a nie pamiętam w tej chwili). Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić gniazda konektorów od strony okablowania.
Nie mniej jednak Mf-ka byłą robiona pod wymagania Shure M44MB, "unitry?" - to nie wiem - może Obywatel lub Plus12 coś więcej zasugerują.
A tak BTW to ten Tenorel musi Tobie koniecznie grać? Mnie się trafił teraz walnięty korpus ShureM44MG i staram się żyć nadal

(BTW - jak ktoś chce dać do naprawy, to mogę oddać gratis - igły też jakieś mam, nawet nowe).