Sprzedam płyty

ODPOWIEDZ
Guzka

Sprzedam płyty

Post autor: Guzka »

Witam,

Mam trochę płyt po rodzicach i właśnie je sprzedaję. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to wszystko wystawiłem na allegro:
https://allegro.pl/uzytkownik/Guzka1984?order=m

Jeśli chodzi o płyty to stan ocenialem na wygladzie opakowania i czy płyty mają jakieś widoczne zarysowania. Nie mam w tym doświadczenia ale są utrzymane w dobrym stanie i paczki wysyłam porządnie zapakowane.
Co do przesyłek dałem opcję paczkomy ale proszę napisać jeśli jakaś inna opcję ktoś by chciał.

W razie pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
folgel
Gramofon: Telefunken TS 950

Re: Sprzedam płyty

Post autor: folgel »

Zgodnie z regulaminem musisz podać stan płyt i okładek według skali RCGS,polecam zapoznać się z tym wątkiem viewtopic.php?f=28&t=656
Guzka

Dziekuje, za komentarz - problem w tym, że to płyty rodziców - nie wiem jak często były używane a także nie mam gramofonu żeby odsłuchać.
Wiem że to może niezgodne z tymi wytycznymi jednak leży to u mnie a chciałbym się tego pozbyć a nie wyrzucić.
Zgodnie z tymi wytycznymi myślę ze płyty znajdują sie w skali GOOD albo FAIR.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Moim zdaniem ogłoszenie jest zgodne z regulaminem giełdy i nie ma tu naruszenia.
Administrator udzielił kiedyś wykładni, że linki do portali aukcyjnych są OK.
Ceny - są
Stan - widzę, 'dobry'
Okładki - widać,

Fol:
według skali RCGS
Nie musisz podać wg. skali RCGS, bo możesz wg. Goldmine lub innej, jakiejkolwiek. Ja np nie podaję według żadnej z tych skal, a stosuję DGS (a dokładnie to DGSoFV) o czym wystarczy poinformować w wątku.
Hm.. chyba jednak piłeś Fol@, tak od razu po pracy? Obiad był chociaz? :D

Fol@ piłeś? Czy Ci się nudzi :arrow: jest szansa na dobry temat o The Fall, tylko chłopaki na razie pier.. wątek w gramofonach 'za pińcet'. Sezobacz :idea:
Guzka

Witam,

Podbijam temat. Zostalo mi jeszcze kilka plyt. Jakby ktos byl zainteresowany to zapraszam
Aukcje tutaj:
https://allegro.pl/uzytkownik/Guzka1984?order=m
ODPOWIEDZ