Prywatność na forum
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Prywatność na forum
Witam,mam taki dylemat.Na forum jednego z lokalnych dzienników w postach użytkowników pada moje nazwisko.Nie jestem z tego powodu powiedzmy zachwycony.Czy owy dziennik może nie reagować,ma prawo udostępniać do publiczniej wiadomości moje nazwisko.Zaznaczam iż nie jestem osobą publiczną.Co byście poradzili w tej kwestii?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Prywatność na forum
Jeśli owy dziennik moderuje forum to jak najbardziej może wyciąć Twoje nazwisko, skoro nie wyrażasz na to zgody.
Nawet nie musi to przechodzić przez autora posta
Nawet nie musi to przechodzić przez autora posta

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- trafalgar
Owszem moderuje,gdyż jak zgłosiłem jeden z postów do moderacji podając w/w powód mój adres IP został zablokowany.Ciekawe prawda?
- blispx
zgłoś do GIODO https://www.giodo.gov.pl/579
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- trafalgar
Najbardziej wkurzające jest to że jakieś g..ki piszą o mnie z nazwiska ,sami pozostając anonimowi ,a moderatorzy czy też admin pozostaje obojętny na taka sytuację .Napisałem o tej sytuacji do redakcji dziennika tegoż forum.Wcześniej zrobiłem screeny postów z moim nazwiskiem ,w razie gdyby chieli skasować posty bedę miał dowód.zobaczymy co napiszą.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No to nieładnie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Traf najprościej, przeczekać. Świat buraków jest tak skonstruowany, że czekają tylko pożywki by młócić swoją boćwinę. Brak reakcji przyniesie Tobie więcej pożądanego efektu niż udowadnianie, że nie jesteś wielbłądem i wchodzenie w wątpliwe polemiki.
Oczywiście skorzystanie z ochrony danych osobowych ma sens. Zwłaszcza w kwesti publikacji nazwiska jeśli nie ma ku temu żadnych racjonalnych przesłanek formalnych.
Oczywiście skorzystanie z ochrony danych osobowych ma sens. Zwłaszcza w kwesti publikacji nazwiska jeśli nie ma ku temu żadnych racjonalnych przesłanek formalnych.
- trafalgar
Darku,to trzeba uciąć raz a dobrze.Temat związany jest z moją pracą,więc nie skończy się jeszcze prędko.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Hmm.. to inna bajka w takim razie, bo na polu zawodowym. No tak, to może być uciążliwe.
To GIODO - dobry deal, do tego ponowne żądanie usunięcia do redakcji dziennika z listem rejestrowanym i dodatkowy telefon do redakcji, jeśli nie możesz się tam udać osobiście.
Powiązanie z pracą zawodową to większy ciężar gatunkowy i w mojej opinii łatwiej o uzyskanie zaniechania działań naruszających dobre imię i ochronę danych osobowych.
Ostatecznie to wizyta u adwokata i w konsekwencji przygotowanie pozwu wraz z działaniami przedprocesowymi (zaniechanie wówczas jest niemal gwarantowane). Niestety to uciążliwa droga czasowo i emocjonalnie.

Powiązanie z pracą zawodową to większy ciężar gatunkowy i w mojej opinii łatwiej o uzyskanie zaniechania działań naruszających dobre imię i ochronę danych osobowych.
Ostatecznie to wizyta u adwokata i w konsekwencji przygotowanie pozwu wraz z działaniami przedprocesowymi (zaniechanie wówczas jest niemal gwarantowane). Niestety to uciążliwa droga czasowo i emocjonalnie.