Kupię gramofon
- negate
- Kontakt:
Kupię gramofon
Dzień dobry,
jako że moja Toshiba SRF335 utknęła na dobre w Nomosie i nadzieje na reanimację są coraz mniejsze, powoli szukam następcy.
Budżet 1000 zł z jakimś marginesem, cena bez wkładki.
Chętnie Made in Japan, automat, napęd bez znaczenia, wkładka 1/2 cala. Nic "kultowego". Ma grać. Audiofilem nie jestem.
Pozdrawiam
Bartek
jako że moja Toshiba SRF335 utknęła na dobre w Nomosie i nadzieje na reanimację są coraz mniejsze, powoli szukam następcy.
Budżet 1000 zł z jakimś marginesem, cena bez wkładki.
Chętnie Made in Japan, automat, napęd bez znaczenia, wkładka 1/2 cala. Nic "kultowego". Ma grać. Audiofilem nie jestem.
Pozdrawiam
Bartek
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Kupię gramofon
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Oni to chyba od jakiegoś czasu mają ogólnie problemy kadrowe jeśli chodzi o naprawców gramofonów, więc nie przekreślałbym sprzętu ot tak.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
Mają na pewno za dużo roboty. Kolega jest częstym gościem w nomo więc referuje mi z pierwszej ręki. Takie czasy panie.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Co innego "za dużo roboty", a co innego przyjmowanie i trzymanie sprzętu Bóg wie ile by po miesiącu czy dwóch klient dowiadywał się że w sumie nie ma kto na sprzęt spojrzeć bo akurat pracownik się zwolnił... i takie tam.

Trudno ocenić czy to dobrze czy źle że musi ich często odwiedzać

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Myszor
Wybredny jest. Kupuje, oddaje , kupuje inne. Chyba tam kartę złotego klienta ma:)
Ostatni nabytek to sp15 complete
nawet pokrywę mieli oryginalną cholery jedne...
Ostatni nabytek to sp15 complete

- negate
- Kontakt:
mają to prawda, ale w sumie z perspektywy klienta to jest wyłącznie ich problem. 5 miesięcy czekania na stwierdzenie, że silnik jest trafiony i trzeba szukać dawcy bo nie naprawią tego, bo nie mają schematów, “no to jest kurwa skandal". przepraszam za ot
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Cały Nomos.
Ja już nie bronię tej firmy, ani nie polecam. Przez lata jakość serwisu czy podejście do klienta szło tylko w dół niestety.
Pewnym humorystycznym szczytem jest historyjka gdzie Nomos sprzedał wiernemu klientowi igłę do szelaków (ba, nawet zamontowali i skalibrowali) mimo że ten ma tylko mikrorowkowe

Z tego co wiem nasz Dante również poprawiał jeden gramofon po zwalonym serwisie w Nomos.
No ale jeśli masz silnik do wymiany to faktycznie chyba trzeba szukać czegoś nowego.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- negate
- Kontakt:
tak, na początku zrobili na mnie dobre wrażenie, i rozważałem żeby im oddać klocki do przeglądu, też z racji wieku im się przyda trochę pieszczot, ale jak to ma oznaczać pół roku bez wieści, to serdecznie dziękuję. sprzęt u mnie gra codziennie i nie wyobrazam sobie na dłużej niż tydzień wywieźć go z domu.