Grado Platinum 2 Reference MM
- MarekJVC
- Gramofon: JVC QL-Y5F
Grado Platinum 2 Reference MM
Zamiar zakupu wkładki kiełkuje i kiełkuje, może obrodzi, ale zapewne nie za gotówką, a na raty...
Wyguglałem, poczytałem, generalnie wyszły 2 typy:
1. Goldging 2100 - tu jakby jestem skłonny bardziej dokonać zakupu (opinie, itd), ale jak to mówią jak szaleć to możę...
2. Jaka w temacie: Grado Platinum 2 Reference MM, ładne drewienko, w sumie nie wiadomo co pod nim, producent zapewnia o selekcji i rozwiązaniach technicznych.
Cy to aby nie przerost formy nad treścią, czy różnica w cenie pomiędzy goldem to tylko wynik obudowy?
Wyguglałem, poczytałem, generalnie wyszły 2 typy:
1. Goldging 2100 - tu jakby jestem skłonny bardziej dokonać zakupu (opinie, itd), ale jak to mówią jak szaleć to możę...
2. Jaka w temacie: Grado Platinum 2 Reference MM, ładne drewienko, w sumie nie wiadomo co pod nim, producent zapewnia o selekcji i rozwiązaniach technicznych.
Cy to aby nie przerost formy nad treścią, czy różnica w cenie pomiędzy goldem to tylko wynik obudowy?

- blispx
Re: Grado Platinum 2 Reference MM
Tak się zastanawiam czemu z uporem maniaka pchasz się w wysokopodatne wkładki mając tego JVC. No ale nie mój ból głowy..
Goldringa 2100 miałem grało w sumie tak samo co najtańsze Ortofon Red, generalnie nijak, no może trochę bardziej selektywnie i mniej miękko, wkładka popularna w polecaniu przez branżowców aby wypchać, z tego co pamiętam poszła do MISSE
Tej drugiej nie miałem to nie wiem
Goldringa 2100 miałem grało w sumie tak samo co najtańsze Ortofon Red, generalnie nijak, no może trochę bardziej selektywnie i mniej miękko, wkładka popularna w polecaniu przez branżowców aby wypchać, z tego co pamiętam poszła do MISSE
Tej drugiej nie miałem to nie wiem
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- MarekJVC
Sam nie wiem skąd u mnie ten upór, być może kieruję się bliżej nieokreślonymi opiniami - internet, youtube ?
Mając OM5 chciałbym mieć coś lepszego, a może cena nie idzie w parze z jakością?
blispix co byś polecił? (wiem głupie i często zadawane pytanie, bo dobór zależy od wielu rzeczy) a chciałbym trochę więcej dynamiki niż mam, ale bez przesady.
Mając OM5 chciałbym mieć coś lepszego, a może cena nie idzie w parze z jakością?
blispix co byś polecił? (wiem głupie i często zadawane pytanie, bo dobór zależy od wielu rzeczy) a chciałbym trochę więcej dynamiki niż mam, ale bez przesady.

- blispx
A jakie pre masz i w jakim budżecie wkładki szukasz? Jeżeli w miarę przyzwoita sekcja MM to DL-103R plus trafo dopasowujące
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- MarekJVC
Zwykły wzm. zintegrowany pionner-a z połowy lat 90-tych z przedwz. MM

-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
-
- Gramofon: Rega Planar 2
- MarekJVC
najkrócej jak można: http://www.hifi.pl/slownik/efektywna-masa-ramienia.php

-
- Gramofon: Rega Planar 2
DziekujeMarekJVC pisze: ↑05 mar 2018, 08:54
najkrócej jak można: http://www.hifi.pl/slownik/efektywna-masa-ramienia.php
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
"Więcej dynamiki" czyli więcej bum bum bum? 
Kup sobie Shure M44G. Nie dziękuj

Kup sobie Shure M44G. Nie dziękuj

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
@MarekJVC masz bardzo fajny gramofon trochę żal marnować go z takim wzmacniaczem, choć tu do końca nie wiem co masz. Wkładkę celowałbym już w MCLO, ale to ja, możesz podwiesić tam praktycznie wszystko lub prawie wszystko
- MarekJVC
ha, ha,

ot tak wydumałem klasycznie - nie obrażam się, i nie złośnie
co do mojej wypowiedzi, spokojnie, może źle się wyraziłem, nie chodzi o łup łup, raczej wolałbym więcej szczegółów, Ortofon jest jakiś taki przygaszony, jakby cofnięty,
może coś poprawię w ustawieniu wkładki, którą swoją drogą ciężko ustawić, ze względu na kształt
o tak z gramofonu jestem bardzo zadowolony, a wzmacniacz wymienię bo jak narazie posucha czekam, może coś się pojawi na portalach

- blispx
Od wzmaka bym zaczął, później bawił się wkładkami już. Ze swojej strony zaproponuję Sansui 5050 w górę, ampli , będzie bardziej dynamicznie i mniej selektywnie i ostro/punktowo w stosunku do nowych klocków
To że teraz masz dźwięk wycofany to zasługa pewnie pre w integrze

- MarekJVC
No tak wszystko o tą kasę, pomału, pomału, zaczynam wymieniać stary kawalerski sprzęt 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To kup sobie igłę 20 do Ortofona zamiast oczekiwać po najtańszej wersji cudów

Z pewnością lepiej wydana kasa niż na Goldringa serii 2x00.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum