cris_wilu pisze: ↑02 mar 2018, 11:18
Lepiej bym tego nie ujął...Olsza wymiatasz!!!

Dzięki Reg i cris_wilu
darkman pisze: ↑02 mar 2018, 11:04
Kamil, meta?
Meta w cudzysłowiu

No bo kolejna renowacja na horyzoncie.A tak naprawdę to jeszcze jeden podkoszyk mi szwankuje. Jest problem z kabelkami bo cicho gra. Zamówiłem nowe kabelki do wkładki i sobie przylutuję na fest. Powinno być ok ale trochę ucierpi strona wizualna. Zamówiłem w międzyczasie z USA zamiennik podkoszyka. Postawię tezę, że nawet lepszy od oryginału bo zamiast blaszek stykowych są zastosowane złocone piny oraz oczywiście nowe kabelki do wkładki.
Przy okazji zamówiłem również z USA, zamiennik klina wyrównującego VTA montowanego pod wkładkę. Wiele miesięcy szukałem w Europie ale bez powodzenia, więc nie było wyjścia. Czekam aktualnie na przesyłkę. Pewnie jeszcze z 2 tygodnie. W tej chwili w zastępstwie zrobiłem pod wymiar matę filcową jak na zdjęciu poniżej, która całkiem nieźle spełnia swoje zadanie ale jest jeszcze za niska.
Nie wiem czy pisałem ale zawiasy mają regulowaną siłę otwarcia. Czyli jednym słowem można pokrywę otworzyć i ustawić w dowolnej pozycji w szerokim zakresie.
Zrobię jeszcze może jakiś filmik pokazujący działanie zmieniarki, chociaż nie będzie to już tak spektakularne jak granie pod kątem 90 stopni

Chociaż powiem Wam, że zagrałby też postawiony do góry nogami ale tego już Wam nie pokażę
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721,
1019, 1209,
1218, 1219, 1229,
1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:
Dual Fever
IG:
Dual Fever