Nom, albo poluj na forum - czasami takie burżuje jak Myszor sprzedają półdarmo fajne wkładki

Może ianczej - ile na tą chwilę chcesz wydać na Pre+wkładka?
Nom, albo poluj na forum - czasami takie burżuje jak Myszor sprzedają półdarmo fajne wkładki
Trudno powiedzieć. Napiszę jeszcze raz to co już było powiedziane i być może nie przyswoiłeś. Wkładka to temat wysoce subiektywny. Niektórym podoba się brzmienie jednych wkładek a innym już niekoniecznie. Każdy pisze o tym głównie co się jemu podoba. Dla jednych jest to Denon, dla innych Ortofon, dla jeszcze innych Nagaoka, Audio Technica, Shure czy jeszcze parę innych dostępnych wkładek.
Przykładowo ja mogę namawiać do Denonów, Wojtek do Ortofonów czy AT, Charlie do Nagaoka itd. Najlepiej kupić wszystkie, spróbować i pójść swoją drogą. Tylko to nieco kosztowne jestRegsoft pisze: ↑28 lut 2018, 00:23Oryginalnie jest tam Ortofon do którego należałoby na starcie dokupić igłę lub ... sprzedać go.
Warto posłuchać co na ten temat powiedziałby Wojtek (lub inny znawca tych wkładek).
Zarówno w kwestii dopasowania do tego ramienia jak i ew. samej igły.
Ja bym raczej się do niego nie przyzwyczajał i nie inwestował ale fakt, że nie znam serii OM.
Ale z drugiej strony to nawet biorąc do niego nieco lepszą igłę byłaby to najtańsza opcja.
Niechętnie się zgodzę z Szeryfem ...
A wg mnie często jest tutaj dużo mieszania, zamiast konkretu
To wynika głównie z tego, że wiele osób oczekuje konkretu podanego na tacy, a problem w tym że w tej materii nie zawsze się tak da, przynajmniej nie kiedy chce się być rzetelnym.
A czy wiesz ostatecznie jaka igła jest na Twoim Sony ?RafalSzy pisze: ↑01 mar 2018, 16:31Panowie,
nie jestem roszczeniowy abym oczekiwał wszystkiego podanego na tacy.
Niemniej domyślam się, czytając to forum, że jest kilka dobrych albo nawet obowiązkowych pozycji do stestowania: OM 2Black lub Bronze, DL-103R (musi być z R?) czy kilka innych.
Ponieważ jak było napisane wyżej: samodzielne odkrywanie może być naprawdę kosztowne.
Tak więc uściślając temat: jaką pierwszą wkładkę byście polecali do przetestowania (do 500 zł), jaką wkładkę MM na pewno pewno powinienem sprawdzić z tym gramofonem (ok 1000, może być więcej)
Rafale mnie gramofony nauczyły jednego CIERPLIWOŚCI. Tobie radzę to samo. Poczekaj na gramofon, sprawdź jaką dostaniesz wkładkę (igłę) potem popytaj bo w przedziale do 500 zł to się może okazać że wystarczy zmienić tylko igłę. Pozdrawiam. Marek.RafalSzy pisze: ↑01 mar 2018, 16:31Panowie,
nie jestem roszczeniowy abym oczekiwał wszystkiego podanego na tacy.
Niemniej domyślam się, czytając to forum, że jest kilka dobrych albo nawet obowiązkowych pozycji do stestowania: OM 2Black lub Bronze, DL-103R (musi być z R?) czy kilka innych.
Ponieważ jak było napisane wyżej: samodzielne odkrywanie może być naprawdę kosztowne.
Tak więc uściślając temat: jaką pierwszą wkładkę byście polecali do przetestowania (do 500 zł), jaką wkładkę MM na pewno pewno powinienem sprawdzić z tym gramofonem (ok 1000, może być więcej)
To akurat fakt.
W przypadku X60 to czysta przyjemność. Z moim przewodnikiem oczywiście : viewtopic.php?f=64&t=9536charliez88 pisze: ↑01 mar 2018, 17:03Rozebranie gramofonu np celem przesmarowania winy i automatu i złożenie go ponownie
To wiesz jaki to Ortofon, czy nie wiesz?
Paypalem płaciłeś?