Tapatalk dla winyl.net
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Re: Tapatalk dla winyl.net
W zasadzie nie wiem na co czekacie...
https://www.tapatalk.com/download_phpbb.php
https://www.tapatalk.com/download_phpbb.php
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
-
- dale
Każdy telefon ma możliwość obsługi www. Tapatalk nie jest niezbędny do tego. Poza tym, osobiście jestem temu przeciwny - tam gdzie pojawia się to zjawisko, pojawiają się osobniki "dzieci neostrady" (za czasów mojej młodości tak na nich wołali). Osoby które czują wielką potrzebę napisania, choćby nic nie wnoszącego wpisu, wymądrzający się na każdym kroku... Ogólnie poziom dyskusji spadał.
Już teraz jest kilku użytkowników dosyć niechlujnie piszących, wraz ze wzrostem użycia komórek, będzie to powszedniało.
Mało kto zadaje sobie trud by z tapatalku pisać ortograficznie.
No i pod każdym postem wpisy w stylu "wysłano z galaktyki samsunga..."
Obecnie to forum jawi mi się jako zaciszna kawiarnia, wykończona drewnem, pachnąca dymem fajkowym z nastrojową muzyką w tle.
Nie róbcie z tego ławeczki za blokiem.
Już teraz jest kilku użytkowników dosyć niechlujnie piszących, wraz ze wzrostem użycia komórek, będzie to powszedniało.
Mało kto zadaje sobie trud by z tapatalku pisać ortograficznie.
No i pod każdym postem wpisy w stylu "wysłano z galaktyki samsunga..."
Obecnie to forum jawi mi się jako zaciszna kawiarnia, wykończona drewnem, pachnąca dymem fajkowym z nastrojową muzyką w tle.
Nie róbcie z tego ławeczki za blokiem.
- Dragant
- Gramofon: Sony PS-X70
Nie bardzo rozumiem połączenie między jednym, a drugim... Opcję "Wysłano z..." można po prostu wyłączyć.
To mogłaby być fajna opcja, ponieważ faktycznie przeglądanie forum na telefonie nie jest za wygodne w obecnej chwili. Ponadto, jeśli ktoś nie jest zainteresowany TT... to niech nie używa

Dale, nie sądzę, żeby TT miał wpływ na pogorszenie się kultury na forum. Kto jest chamem i prostakiem, takim pozostanie przed laptopem czy telefonem.
Osobiście, korzystałbym z TT, a nie uważam się za dzieciaka neostrady, mimo tego, że neostradę miałem kilka dobrych lat

Sony PS-X70, Nagaoka MP-110+JNP-200/Denon DL301 MKI, Nuda Mini, Rotel RA971, Canton Karat 300, Rotel RCD-930AX
- kriss
- Gramofon: Sony PS-X50
Bez sensu cale te dywagacje , kto chce bedzie używał jeśli będzie taka możliwość a kto nie, to nic na siłę, mnie to akurat nie jest do niczego potrzebne. Forum w wersji mobilnej działa zupełnie ok. 90% tego co tutaj robie odbywa sie przez telefon.
Pisanie o tym że przyciągnie to "dzieci sieci" uważam za bezpodstawne, tak samo jak bez sensu jest teoria o ławeczkach za blokiem.
To może wogóle wyłączyć wszystkie funkcję ułatwiające, zastosowac skrypty z przed 15 lat, do tego usunac emotki i zrobic forum w stylu wintydż
Przecież to co sie tu odbywa to Internet , technologia która wymaga od użytkownika dążenia z jej postępem.
Pisanie o tym że przyciągnie to "dzieci sieci" uważam za bezpodstawne, tak samo jak bez sensu jest teoria o ławeczkach za blokiem.
To może wogóle wyłączyć wszystkie funkcję ułatwiające, zastosowac skrypty z przed 15 lat, do tego usunac emotki i zrobic forum w stylu wintydż

Przecież to co sie tu odbywa to Internet , technologia która wymaga od użytkownika dążenia z jej postępem.
- tuczi77
Do przemieszczania się samochód oraz inne środki transportu również nie są konieczne, bo przecież masz nogi

Osobiście udzielam się na kilku forach i zdecydowanie łatwiej i bardziej czytelnie jest poprzez Tapatalk. Podpięcie wtyczki nie spowoduje, że zlecą się tutaj gimbusy. Zwiększy się jedynie funkcjonalność forum. A ten idiotyczny podpis w treści każdego posta można (a nawet należąłoby) wyłączyć, ale to niestety już kwestia indywidualnego podejścia każdego użytkownika. Osobiście od dobrych kilku lat mam to wyłączone.
- dale
No właśnie takiego filozofowania chciałem uniknąć....
Argument w stylu "Młotkiem można zabić więc wprowadźmy pozwolenia na młotki"
Poruszam się na nogach, samochodem, czasem rekreacyjnie rowerem. Unikam autobusu i pociągów, z tej samej przyczyny nie używam CB radia.
Zaś jeśli chodzi o czytelność i sprawność komunikacji, to dłużej schodzi mi na forach wyposażonych w tą funkcję - muszę ją wyłączać za każdym razem.
Zaś z udzielania na forach, wyleczyłem się już jakiś czas temu

(tutaj chciałem wstawić jakąś emotkę mówiącą żebyś nie traktował tej wypowiedzi tak poważnie, ale chyba jestem za stary na to

-
Byłem za tapatalkiem. Kiedyś. Dziś mamy wersję mobilne for więc nie ma raczej takiej potrzeby. Osobiście pogoniłem TT po którejś aktualizacji, już nie wiedzieli co wymyślać.
Co do podpisów wysłano z są tak samo głupie jak podpisy ile to się gramiakow jak i igieł miało. Bo mieć a poznać to wielka różnica
Miłego dnia. Wysłano z ..... .......
Co do podpisów wysłano z są tak samo głupie jak podpisy ile to się gramiakow jak i igieł miało. Bo mieć a poznać to wielka różnica
- dale
Wiesz Pilocie, opis gramofonów, igieł czy innego sprzętu w stopce, posiadanego, czy to obecnie, czy uprzednio ma sens. Często użytkownik odnosi się do własnego sprzętu, czy to z porównaniem, czy zapytaniem o poradę. Wtedy nie musisz dopytywać "ale do jakiego gramofonu ta wkładka", albo "na jakich kolumnach tak ta igła gra?". Albo, w ostateczności, jeśli rozwodzi się nad czymś, co wymaga pewnego doświadczenia i osłuchania, taka stopka mówi nam coś o podstawach do wypowiedzi autora.
Zaś naprawdę nie interesuje mnie czy ktoś ma Samsunga czy dał się naciąć na ifona...
Zaś naprawdę nie interesuje mnie czy ktoś ma Samsunga czy dał się naciąć na ifona...
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Opis sprzętu może być przydatny. Można zobaczyć, że ktoś ma taki sam i zadać szybkie pytanie na PW w nurtującej nas sprawie
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Bardzo prosiłbym o instalację tapatalk na forum. Znacznie uprzyjemnia korzystanie z forum na urządzeniu mobilnym. Instalacja zajmuje kilkanaście minut. Kto lubi korzystać będzie korzystał, a dla tych którzy nie korzystają nic się nie zmieni.
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
- dale
... ale oczywiście czytałeś uwagi osób negatywnie nastawionych do tapatalka? I nadal uważasz że nic nie to nic nie zmieni? Czy po prostu olałeś temat?
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
To, że są osoby negatywnie nastawione to nie znaczy, że nic nie to nic nie nic nie zmieni (czy jakoś tak). Możliwość korzystania nie oznacza konieczności. No chyba, że olałeś temat i wywnioskowałeś, że opinie negatywne są wiążące (w tylko dla ciebie zrozumiały sposób). W innym wątku zarzuciłeś swój temat, gdzie założyłeś, że wszyscy będą zgodni z twoim zdaniem. Rzeczywistość okazała się brutalna dla twoich poglądów i tu też uważasz, że twoje zdanie jest jedyne słuszne? Otóż nie! Jeszcze można w tym kraju wyrazić swoje zdanie, nawet odmienne! Oby tak zostało, chociaż nadzieje nikną.
- tuczi77
Chciałbym zapytać przeciwników Tapatalk:
1. Czy korzystaliście w ogóle z niego kiedykolwiek na jakimś forum?
2. Jeśli tak, to jaki bezpośredni wpływ ma Tapatalk na jakość treści na forum?
Tak jak napisał Peter - kto będzie chciał to będzie korzystał, a jak ktoś nie będzie chciał to nadal pozostanie mu wersja przeglądarkowa. A jeśli rzeczywiście Tapatalk się nie sprawdzi (w co osobiście wątpię) to zawsze i każdej chwili można wtyczkę wyłączyć.
P.S. Wiem że wyniki ankiety na górze nie są wiążące, ale chyba mówią same za siebie...
1. Czy korzystaliście w ogóle z niego kiedykolwiek na jakimś forum?
2. Jeśli tak, to jaki bezpośredni wpływ ma Tapatalk na jakość treści na forum?
Tak jak napisał Peter - kto będzie chciał to będzie korzystał, a jak ktoś nie będzie chciał to nadal pozostanie mu wersja przeglądarkowa. A jeśli rzeczywiście Tapatalk się nie sprawdzi (w co osobiście wątpię) to zawsze i każdej chwili można wtyczkę wyłączyć.
P.S. Wiem że wyniki ankiety na górze nie są wiążące, ale chyba mówią same za siebie...